search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:38
MENU CLOSE

Κικίλιας: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα

18.02.2017 08:41
Η απάντηση του Κικίλια στο εξώφυλλο της «Αυγής» - Media

 

«Η Νέα Δημοκρατία έχει εδώ και πολύ καιρό ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα. Οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η υπερφορολόγηση των πάντων και η ασφυξία στην αγορά έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις», ο Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση για τη β’ αξιολόγηση ενόψει και του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ λέει χαρακτηριστικά ότι: «Η χώρα αφήνεται να σαπίσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αδιαφορεί για τους Έλληνες και νοιάζεται μόνο για την εξουσία», σημειώνοντας πως «μόνη λύση είναι οι εκλογές».

Μιλώντας για τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο με την ‘Ανγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΝΔ «εξέπεμψε πατριωτισμό, μιλώντας με αξιοπιστία και σοβαρότητα για τις θυσίες των Ελλήνων μέσα στην κρίση που δεν πρέπει να πάνε χαμένες».Ο κ.Κικίλιας πρόσθεσε πως «την ίδια όμως ώρα που o Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε μάχη στο εξωτερικό για τα ελληνικά συμφέροντα, ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, με αντιφατικές δηλώσεις, μνημεία ανευθυνότητας και τυχοδιωκτισμού, οδηγούσαν και οδηγούν τη χώρα στην αβεβαιότητα, την αποτυχία και άρα στην ήττα».

Ερωτηθείς για τη στάση της Γερμανίδας Καγκελάριου απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τονίζει πως οι εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της χώρας αφορούν στους Έλληνες και εξαπολύει επίθεση κατά του πρωθυπουργού. «Το πρόβλημα του κ. Τσίπρα είναι ότι πλέον τον αποδοκιμάζει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Είναι το τίμημα για τα ψέματα, το λαϊκισμό και τη διχόνοια με την οποία δηλητηρίασε την ελληνική κοινωνία», λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας απαντά και στην Φώφη Γεννηματά που χαρακτήρισε υποτακτικό του κ. Σόιμπλε τον κ. Μητσοτάκη. «Δεν κερδίζεις την κοινωνία με επικοινωνιακά τσιτάτα. Η κοινωνία θέλει αλήθειες, σοβαρότητα και σχέδιο», σημειώνει. Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις επόμενες εκλογές, αλλά στην Α’ Αθηνών «στην πρώτη γραμμή της μάχης, σε άμεση επαφή με τους πολίτες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:38