search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:33
MENU CLOSE

Ρεπορτάζ της Daily Mail: Ο Έλληνας άστεγος του Ελληνικού

18.02.2017 14:02
Ρεπορτάζ της Daily Mail: Ο Έλληνας άστεγος του Ελληνικού - Media

 

Μεγάλο αφιέρωμα στην Ελλάδα της κρίσης δημοσιεύει στη σημερινή της έκδοση η βρετανική εφημερίδα Daily Mail και η δημοσιογράφος Sue Reid, με σαφείς αιχμές προς την ευρωζώνη, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως για όλα φταίει το ευρώ.

Η δημοσιογράφος, που φαίνεται να πέρασε αρκετές μέρες στα νότια προάστια της Αθήνας, επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό. Αφού περιγράφει την κατάσταση με τους μετανάστες, η δημοσιογράφος ανακαλύπτει σε μια παρατημένη καφετέρια του αεροδρομίου έναν Έλληνα άστεγο, του οποίου αναφέρει την ιστορία.

Ο  82χρονος Μάνθος Ζυμάρης, είναι πρώην οικοδόμος και μένει στα ερείπια της καφετέριας. «Ούτε οι μετανάστες, ούτε οι εθελοντές δίνουν καμία σημασία» γράφει η δημοσιογράφος.

«Το καφέ είναι ένα εγκαταλελειμμένο κέλυφος. Με πάτωμα που καλύπτεται από λάσπη, χωρίς πόρτες και παράθυρα, χωρίς θέρμανση. Κανένας δεν έρχεται εδώ να προσφέρει μία κουβέρτα, ένα πάπλωμα, ένα ζευγάρι παπούτσια. Ένα ξεχασμένο θύμα, ανίσχυρων κυβερνήσεων δεκαετιών. Δεν έχει σύνταξη, ούτε ασφαλιστική κάλυψη, ούτε η ελληνική πολιτεία έχει τη δυνατότητα να του προσφέρει μία αξιοπρεπή στέγη», αναφέρει το ρεπορτάζ της Daily Mail, ενώ μετά από συζήτηση που έκανε και με την κόρη του, η δημοσιογράφος γράφει ότι ο 82χρονος έχασε το σπίτι που είχε πάρει με δάνειο στο Καλαμάκι πριν τρία χρόνια όταν δεν μπορούσε πια να ανταπεξέλθει στις δόσεις».

Η 61χρονη κόρη του, Μαρία, που ζει επίσης εκεί μαζί με τον πατέρα της, λέει ότι ψάχνουν τη νύχτα για φαγητό στα αποφάγια των μεταναστών.

Το άρθρο της Daily Mail που εμπλουτίζεται και από άλλες ελληνικές ιστορίες, καταλήγει στο συμπέρασμα πως για την οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών της, ευθύνεται η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ.

Η Daily Mail είχε στηρίξει φανατικά το brexit πριν το βρετανικό δημοψήφισμα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10