search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Frankfurter Rundschau: Η λιτότητα καταστρέφει την Ελλάδα

18.02.2017 14:13
Frankfurter Rundschau: Η λιτότητα καταστρέφει την Ελλάδα - Media

 

«Eδώ και 7 χρόνια η Ελλάδα σώζεται από τους δανειστές της. Ο χρόνος πιέζει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωζώνη -ιδίως η Γερμανία- διαφωνούν για το ποια μέτρα ακόμα μπορούν να απαιτήσουν από την Ελλάδα. Τι είδους συμβιβασμός θα γίνει τη Δευτέρα, δεν είναι ακόμα σαφές. Σίγουρο είναι, όμως, ότι η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει σε νέα μέτρα για να πάρει άλλα δάνεια, με τα οποία θα αποπληρώσει τα παλιά. Το πως θα το αντέξει η ελληνική οικονομία φαίνεται πως είναι για τους δανειστές δευτερεύον», γράφει σε άρθρο της η εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

Και συνεχίζει: «Αν το δει κανείς από οικονομικής απόψεως, πρόκειται περί παραφροσύνης το να απαιτεί κανείς από μια χώρα σε κρίση -και με διψήφιο ποσοστό ανέργων- να έχει διαρκώς πλεονάσματα στον προϋπολογιμό της, αντί να ρίχνει κάθε ευρώ στη δική της οικονομία. Η λιτότητα καταστρέφει. Το απέδειξαν τα περασμένα χρόνια κατά τα οποία η Ελλάδα έπρεπε να εξοικονομεί έως το 8% του ΑΠΕ της. Αν το μεταφέρει κανείς στα γερμανικά δεδομένα αυτό σημαίνει μέτρα λιτότητας -μείωση δαπανών και αύξηση φόρων- ύψους 130 δισ. ευρω από το 2010.Κάθε χρόνο».

«Η μεγάλη ύφεση του ΄30 -κλασσικό παράδειγμα οικονομικής καταστροφής- οδήγησε σε οικονομική κρίση τις ΗΠΑ γα τέσσερα χρόνια. Δυνατή κατέστη μείωση της ύφεσης μετά από 7 χρόνια. Η ελληνική οικονομική κρίση πλησιάζει τα 8 χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ενωση παραμένει εν τούτοις αισιόδοξη…», καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29