search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:58
MENU CLOSE

Κουρουμπλής: Ας κάνουν λίγη υπομονή αυτοί που βιάζονται να πέσει η κυβέρνηση

19.02.2017 09:21
Κουρουμπλής: Ας κάνουν λίγη υπομονή αυτοί που βιάζονται να πέσει η κυβέρνηση - Media

 

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί μείωση συντάξεων έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και έκανε λόγο για μέτωπο της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής καμε σκοπό να διευρυνθεί η φορολογητέα ύλη.

«Τον Απρίλιο με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ θα καταγραφεί ένα θετικό πρόσημο της οικονομίας» επισήμανε, προσθέτοντας: «Ας κάνουν λίγη υπομονή αυτοί που βιάζονται να πέσει η κυβέρνηση».

Ο υπουργός τόνισε ότι όταν η χώρα έχει μια πολιτική σταθερότητα και όταν μπει και στην ποσοτική χαλάρωση θα δοθεί μια δυνατότητα ανάκαμψης.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι οι κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα δεν μείωσαν την ανεργία, ο υπουργός Ναυτιλίας απάντησε: «Μια χώρα που μπήκε σε αυτή την καταστροφή αν θεωρεί κανείς ότι είναι εύκολο να αναταχθεί…».

«Όταν είμαστε σε μια διαπραγμάτευση, εγώ δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει» υπογράμμισε ο Π. Κουρουμπλής σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα δεχθεί μείωση του αφορολόγητου ορίου.

«Την Τετάρτη έχουμε μια κρίσιμη συνάντηση και μπορεί να δοθεί μια διέξοδος» δήλωσε αναφερόμενος στις συνομιλίες Μέρκελ-Λαγκάρντ-Γιούνκερ.

«Η κυβέρνηση αυτή έχει ενάμιση χρόνο στην κυβέρνηση. Θα κάνει λίγο υπομονή η ΝΔ και θα πρέπει να πείσει τον κόσμο γιατί αυτά που λέει σήμερα δεν τα έκανε χθες», κατέληξε.

Ενδιαφέρον είχε ένα σημείο του διαλόγου ανάμεσα στον παρουσιαστή και τον υπουργό.

Για την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης, ο Π. Κουρουμπλής είπε: «Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τη συνέπεια των θεσμών. Αυτό δεν ήταν μέσα στη συμφωνία, μας ζητάνε τώρα καινούρια μέτρα. Η κυβέρνηση γιατί καθυστερεί; Της αρέσει; Είναι μαζοχιστική; Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει».

«Η χώρα δεν έπρεπε να μπει σ’ αυτή την περιπέτεια. Το ποιοι ευθύνονται, το γνωρίζει ο λαός» πρόσθεσε και εκτίμησε ότι «μια κατάσταση όπως αυτή θα πάει σε μια συμφωνία εκ των πραγμάτων».

«Όπως και πέρσι λέγανε θα εφαρμοστεί ο κόφτης, ο κόφτης δεν εφαρμόστηκε διότι η οικονομία πήγε καλά» υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Διότι λιώσατε τον κόσμο στους φόρους» είπε ο δημοσιογράφος.
«Ναι, ναι, συμφωνώ, μα δεν το αμφισβητώ εγώ, δεν το αμφισβητώ» απάντησε ο Π. Κουρουμπλής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:58