search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:11
MENU CLOSE

Στο Νταχάου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς – Μήνυμα κατά του ρατσισμού (Photos)

19.02.2017 17:06
Στο Νταχάου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς – Μήνυμα κατά του ρατσισμού (Photos) - Media
 
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επισκέφθηκε σήμερα το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου στη Γερμανία, μια επίσκεψη που προκάλεσε αίσθηση στις ΗΠΑ όπου οι αντισημιτικές και ξενοφοβικές επιθέσεις έχουν καταγράψει άνοδο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.
Τον Αμερικανό αντιπρόεδρο συνόδευαν η σύζυγός του και η κόρη του. «Συγκινητική επίσκεψη στο Νταχάου σήμερα. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν εναντίον των Εβραίων και άλλων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο Μάικ Πενς στοTwitter.
 
Οι αντισημιτικές και ρατσιστικές επιθέσεις αυξήθηκαν στις ΗΠΑ μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ την 8η Νοεμβρίου, σύμφωνα με το παρατηρητήριο εξτρεμιστικών ενεργειών, το Southern Poverty Law Center.
Tο κέντρο έχει καταγράψει 867 περιστατικά παρενόχλησης κι εκφοβισμού το πρώτο 10ημερο μετά τη νίκη του, επισημαίνοντας σε μια έκθεση ότι «πολλοί δράστες (αυτών των ενεργειών) ανέφεραν το όνομα του Τραμπ την ώρα» που τις διέπρατταν.
Σύμφωνα με το CNN, 48 συναγωγές και εβραϊκά πολιτιστικά κέντρα δέχθηκαν σχεδόν 60 προειδοποιήσεις για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ και σε μια επαρχία του Καναδά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:08