search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:46
MENU CLOSE

Γκάλμπρεϊθ: Καταστροφική αποτυχία το πρόγραμμα του ΔΝΤ

20.02.2017 09:09
Γκάλμπρεϊθ: Καταστροφική αποτυχία το πρόγραμμα του ΔΝΤ - Media

 

 

Για «θεμελιώδες χάσμα» μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων πιστωτών έκανε λόγο ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, μιλώντας σήμερα στο CNBC για το θέμα του ελληνικού χρέους.

«Υπάρχει ένα θεμελιώδες χάσμα μεταξύ του ΔΝΤ, το οποίο σωστά σημειώνει ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο, και των Ευρωπαίων πιστωτών, που δεν επιθυμούν να επαναδιαπραγματευτούν το χρέος», δήλωσε ο καθηγητής στο διεθνές δίκτυο.

«Το ΔΝΤ θα ήθελε οι Ευρωπαίοι να καλύψουν τη δική τους την πλευρά για να μπορέσει να αποχωρήσει, αλλά οι Ευρωπαίοι χρειάζονται το ΔΝΤ για να επιβάλλει το οικονομικό πρόγραμμα στους Έλληνες. Επιπλέον, το ΔΝΤ δεν προτίθεται με τίποτα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, πως το πρόγραμμά του είναι καταστροφική αποτυχία. Αντίθετα, εξακολουθεί να λέει ότι το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν έχει εφαρμοστεί με αρκετό ζήλο», ανέφερε.

Πηγή: Euro2day

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:46