search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:06
MENU CLOSE

Διαλύστε το λίπος σε μόλις … 4 λεπτά

20.02.2017 10:45
Πείτε «αντίο» στην κυτταρίτιδα με 9 απλά βήματα - Media

 

Η προπόνηση Tabata είναι μια πολύ διαφορετική μορφή υψηλής έντασης προπόνησης η οποία βασίζεται σε δύο πράγματα: 1) πολύ έντονη κυκλική προπόνηση 2) 4 λεπτά, και απαιτεί από εσένα να τα δώσεις όλα καίγοντας το λίπος με έναν τρόπο που δεν μπορείς καν να φανταστείς. Στην ουσία κάνεις έντονη διαλειμματική προπόνηση για 20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξεκουράζεσαι για 10 δευτερόλεπτα επαναλαμβάνοντας για 7 φορές ένα μεγάλο σύνολο προπόνησης. Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε από τον Ιάπωνα επιστήμονα δρ Izumi Tabata, από εκεί πήρε και το όνομά της, διαπιστώθηκε ότι αυτή η υψηλής έντασης προπόνηση μπορεί να αυξήσει την αερόβια ικανότητά σου και την αναερόβια κατά 28%, το VO2 max (τη μέγιστη κατανάλωση οξυγόνου) κατά 14%, και πάνω απ ‘όλα, θα σε βοηθήσει να κάψεις το επιπλέον λίπος, ενώ, θα χτίσει το μυϊκό σου ιστό και θα σε βοηθήσει να στεγνώσεις.

Γιατί δεν την κάνουν όλοι;

Ίσως να αναρωτιέσαι αφού είναι τόσο απλό ρε φίλε γιατί δεν γυμνάζεται ο καθένας με τη μέθοδο Tabata; Η απάντηση είναι απλή: επειδή είναι πραγματικά δύσκολη. Η μέθοδος αυτή έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει το μεταβολισμό σου και τον καρδιακό σου ρυθμό γρήγορα. Εκτελείς τις ασκήσεις με τέτοια υψηλή ένταση που το σώμα σου πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά προκαλώντας την καρδιά σου να αντλεί γρήγορα και το μεταβολισμό σου να ενεργοποιηθεί, κάτι που είναι πολύ καλός αν θέλεις να χάσεις λίπος αμέσως. Επιπλέον, ο μεταβολισμός σου θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της προπόνησης αλλά και μετά την προπόνηση. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σου θα καίει λίπος για ώρες.

Πώς θα την κάνεις

Κάθε άσκηση που θα επιλέξεις να κάνεις πρέπει να την εκτελέσεις με όσες επαναλήψεις μπορείς σε 20 δευτερόλεπτα, ακολουθούν 10 δευτερόλεπτα ξεκούρασης και στη συνέχεια, προχωρείς στην επόμενη άσκηση κ.ο.κ. Επιλέγεις 4 ασκήσεις, τις εκτελείς σε 20 δευτερόλεπτα την κάθε μία (συνολικά 80 δευτερόλεπτα), αφήνοντας 10 δευτερόλεπτα διάλειμμα μετά από κάθε άσκηση (40 δευτερόλεπτα).

Λίστα ασκήσεων που μπορείς να κάνεις 

Πιέσεις σε πάγκο

Sit ups

Squats

Ροκανίσματα

Deadlifts

Sprints

Pull ups

Ανέβασμα σε σκαλιά

Ορειβασίες

Πιέσεις ώμων

Ασκήσεις flys

Ανυψώσεις ποδιών

Ανύψωση γάμπας 

Οδηγίες

Η προπόνηση αυτή σίγουρα δεν είναι για αρχάριους. Είναι ιδανική για προχωρημένους αθλούμενους που είναι άνετοι με τις προπονήσεις υψηλής έντασης.

Προτού ξεκινήσεις την προπόνηση με τη μέθοδο Tabata χρειάζεσαι πολύ καλό ζέσταμα.

Επίλεξε ασκήσεις που χρησιμοποιούν έναν μεγάλο αριθμό μυικών ομάδων για να έχεις μεγαλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, δώσε προσοχή και στη διατροφή σου.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώσεις πόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας. Ωστόσο, το σώμα σου θα προσαρμοστεί μετά από μια εβδομάδα.

Τέλος, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην τεχνική των ασκήσεων, για να μην τραυματιστείς.

Πηγή: WeFit

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48