search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:59
MENU CLOSE

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη δίκη των «δολοφόνων» του Ερντογάν (Photos)

20.02.2017 11:51
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη δίκη των «δολοφόνων» του Ερντογάν (Photos) - Media

Στη Μούλα της δυτικής Τουρκίας ξεκίνησε η δίκη 47 προσώπων που κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. 

Από τα 47 άτομα που δικάζονται, τα 37 κατηγορούνται για τον σχεδιασμό της απόπειρας δολοφονίας. Τρεις άτομα δικάζονται εν ρήμην καθώς τρία δεν έχουν συλληφθεί.

Οι 47 κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να δολοφονήσουν δολοφονήσουν τον Ερντογάν στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Μαρμαρίδας όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά του.

Ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει ότι πραξικοπηματίες κομάντο μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο και πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα και «αν έμενα εκεί άλλα 10 ή 15 λεπτά, θα είχα σκοτωθεί ή συλληφθεί». Ενώ εντάσει και τους 8 Τούρκους στρατιωτιούς που βρίσκονται στην Ελλάδα στην ομάδα «δολοφονίας» του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δύο αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του προέδρου στο ξενοδοχείο σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε η ανταλλαγή πυρών.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο έχουν μαζευτεί Τούρκοι πολίτες οι οποίοι διαδηλώνουν κατά των 47 και υπέρ της δημοκρατίας και του Προέδρου Ερντογάν.  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54