search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:37
MENU CLOSE

Ψιτ, πιασε ένα… βρώμικο

20.02.2017 16:28
 
– Υπάρχουν τριγμοί στην κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
 
– Μπορεί να έχουμε αλλαγή κυβερνητικού εταίρου στο μέσο της κυβερνητικής θητείας;
 
Την κουβέντα για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του κ. Καμμένου δεν την άνοιξε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην Κ.Ε. του κόμματος, αλλά αποτελεί κοινό τόπο προβληματισμού μεταξύ των στελεχών εδώ και πολύ καιρό.
 
Οι διαφοροποιήσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ σε διάφορα ζητήματα που δεν άπτονται των οικονομικών δεσμεύσεων που περιέχει το μνημόνιο, δίνουν μόνο την αφορμή, αφού η βασική αιτία της αμφισβήτησης είναι οι ιδεολογικές διαφορές οι οποίες δεν είναι μόνο αγεφύρωτες, αλλά θα αποτελέσουν και πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
 
Άσε που δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Πάνος Καμένος -με έντονο αισθητήριο πολιτικής επιβίωσης- μπορεί να είναι εκείνος που θα επιδιώξει την ρήξη με τον Τσίπρα, αν αντιληφθεί ότι η «ανίερη συμμαχία» με τους συριζαίους ό,τι ήταν να αποδώσει απέδωσε.
 
Σε όσους συνεργάτες του Τσίπρα τους θέτω ενα τέτοιο ενδεχόμενο και μου λένε ότι «ο Αλέξης έχει καλή σχέση με τον Πάνο και τον ξέρει πλέον καλά», τους απαντώ:
 
– Ναι, όσο καλά ήξερε την Ζωή!!
 
Όμως, εκτός από το τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο Καμμένος -που, εδώ που τα λέμε, παρά τις όποιες διαφορές, καλά του στάθηκε του Τσίπρα στα δύσκολα- ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαμορφώσει στρατηγική συμμαχιών προς στην κεντροαριστερά. 
 
Και την κεντροαριστερά σήμερα -είτε την αποκαλείς βρώμικη, είτε ένοχη για την κολεγιά με την ΝΔ του Σαμαρά- την εκφράζει, ως υπαρκτή πολιτική δύναμη, η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
 
Πρέπει, λοιπόν, να διαμορφώσεις ένα προγραμματικό πλαίσιο συνεργασίας για να αποτελέσει την βάση για μελλοντικές κυβερνητικές συγκλίσεις.
 
Αυτό είπε ο Φίλης φωναχτά, αυτό αρχίζουν να λένε ολοένα και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προς το παρόν ψιθυριστά και στο κατ’ ιδίαν.
 
Άσε που, μπορεί να χρειαστεί να γίνει πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόμαστε. Εξάλλου μετά από δύσκολα ντέρμπι -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- στα «βρώμικα» τρέχεις και όχι στα γκουρμέ!
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28