search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:07
MENU CLOSE

New York Times: Έχει δίκιο το ΔΝΤ που ζητά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

21.02.2017 11:56
Σοκ από την Λαγκάρντ: Ζούμε εποχή σαν αυτή πριν από τον Α

 

«Για την ελληνική κυβέρνηση που θα ξεμένει από μετρητά μέχρι το τέλος Ιουλίου, οι κυριότεροι πιστωτές της χώρας στην Ευρώπη εξακολουθούν να απαιτούν »σκληρές» περικοπές του προϋπολογισμού της ως προϋπόθεση για την παροχή κρίσιμων δανείων», γράφουν οι New York Times και προσθέτουν:

«Αλλά έχοντας δέκα χρόνια παραλείψει την διάσωσή της, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με το ΔΝΤ, θα πρέπει να δοκιμάσουν μια διαφορετική προσέγγιση, θέτοντας ως προτεραιότητα την αναζωογόνηση της οικονομίας», σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα.

«Απαιτώντας τη χώρα να «τρέξει» μεγάλο προϋπολογισμό πλεονασμάτων, όταν η οικονομία της αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό μόλις 0,4%, είναι σκληρό και αντιπαραγωγικό αυτό που ζητούν οι πιστωτές της.

Όπως υπογραμμίζει το επίμαχο δημοσίευμα, θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

«Η Ε.Ε θα μπορούσε να προσφέρει επιχορηγήσεις και δάνεια για έργα που βελτιώνουν την οικονομία της χώρας…. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα για την αναδιάρθρωση των στεγαστικών δανείων και των επιχειρηματικών χρεών με επισφαλή δάνεια για την απελευθέρωση των τραπεζών έτσι ώστε να μπορούν να δανείζονται χρήματα….Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η ανάλυσή τους είναι λανθασμένη», καταλήγει η εφημερίδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:06