search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:15
MENU CLOSE

«Κόλαση» στη δημόσια υγεία: Μηνύσεις ΠΟΕΔΗΝ κατά των διοικήσεων «Παπανικολάου» και «Ιπποκράτειου»

21.02.2017 14:55
Βαρύτατη καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ: «Το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όριά του» - Media
 
Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των διοικητών των νοσοκομείων «Παπανικολάου» και «Ιπποκράτειο», πρόκειται να καταθέσει στις 22 Φεβρουαρίου, η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για τις αντικαταστάσεις των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων στα συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα.
 
Εξάλλου, η ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά των διοικητών των νοσοκομείων όλης της χώρας για τις αντικαταστάσεις 700 από τους 2.100 προϊσταμένους που υπηρετούν στο σύνολο των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
 
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, χαρακτήρισε παράνομες τις αντικαταστάσεις των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων, αναφέροντας ότι έγιναν χωρίς αιτιολογία και ότι βάσει του νόμου 4369/2016 «απαγορεύονται οι καθαιρέσεις προϊστάμενων οργανικών μονάδων έως τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Οργάνων Κρίσης και την επιλογή νέων προϊσταμένων».
 
Ο κ. Γιαννάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με αυτό τον τρόπο επιδιώκει «από την μία να εξυπηρετήσει τα κομματικά της στελέχη και από την άλλη να συστήσει νέα ιεραρχία υπηρεσιακών φοβισμένων στελεχών στην δημόσια διοίκηση, σε ομηρία για ψηφοθηρικούς λόγους».
 
«Η κυβέρνηση κωλυσιεργεί σε ό,τι αφορά τις νέες επιλογές, έως ότου διαμορφώσει παράνομα νέα ιεραρχία στο δημόσιο. Μνημονιακή δέσμευση είναι (Ν.4336/2015) η ανεξαρτητοποίηση της δημόσιας διοίκησης με την σύσταση του Ενιαίου Μητρώου Στελεχών της δημόσιας διοίκησης, κάτι που όμως η κυβέρνηση το έχει παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες» πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος.
 
Παράλληλα, τόνισε ότι οι δημόσιες δαπάνες υγείας, για τις οποίες διατίθεται μόνο το 5% του ΑΕΠ, είναι σε τριτοκοσμικά επίπεδα και επισήμανε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εξαίρεσης της δημόσιας υγείας από τα μνημόνια και της αύξησης των δημόσιων δαπανών για την υγεία τουλάχιστον στο 7,5% του ΑΕΠ.
 
Ο κ. Γιαννάκος υπενθύμισε, ότι στις 23/2/2017 εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), η αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση, με αίτημα την επιδίκαση του ποσού των 200.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στα δημόσια νοσοκομεία. «Περιμένουμε τον κ. Πολάκη να παραβρεθεί και να δικαστεί η αγωγή και όχι να ζητήσει αναβολή» είπε ο κ. Γιαννάκος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12