search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:37
MENU CLOSE

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη στον Γέρακα «φέρνουν» την ΕΛΑΣ πιο κοντά στους δράστες

22.02.2017 08:53
Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δραστών της δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη στον Γέρακα (Photos) - Media

 

Ίχνη δύο δολοφόνων εντοπίζουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, στο μικρό διαμέρισμα των 80 τετραγωνικών μέτρων του 47χρονου αρχιμανδρίτη, Ιερόθεου, ο οποίος έδωσε μάχη μαζί τους αντιστεκόμενος στις ληστρικές τους προθέσεις.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εντόπισαν υλικό από κάμερα ασφαλείας, μία μέρα πριν από το έγκλημα, την περασμένη Κυριακή, που απεικονίζει τον αρχιμανδρίτη να βγαίνει από το σπίτι του και να κατευθύνεται σε κοντινό περίπτερο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» από αυτό το υλικό και από άλλα πιο κοντά χρονικά στην άγρια δολοφονία οι αστυνομικοί αναζητούν κινήσεις υπόπτων, η απεικόνιση των οποίων θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες.

Στο μεταξύ, στην πορεία της προανάκρισης διαπιστώνεται ότι ο 47χρονος ιερωμένος είχε ευρύ κοινωνικό περίγυρο, με αφορμή το φιλανθρωπικό έργο που επιτελούσε.

Ο αρχιμανδρίτης είχε πάρει πολλές πρωτοβουλίες για την ανοικοδόμηση του ιερού ναού, από τους εράνους πιστών και πολιτών, χτίζοντάς τον από την αρχή. Μάλιστα, η οικονομική του κατάσταση ήταν τέτοια που τα πρώτα χρόνια έμενε σε ένα μικρό σπιτάκι δίπλα στην εκκλησία.

Το μικρό διαμέρισμα στον Γέρακα το είχε αγοράσει με δάνειο, ενώ τελευταία επειδή δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις του, σκεφτόταν να ενταχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη… Χαρακτηριστικό της επιμονής των δολοφόνων ήταν το γεγονός ότι στο σπίτι του θύματος δεν βρέθηκε ούτε… ευρώ, είχαν ανοίξει και τα πιο μικρά πορτοφόλια με κέρματα.

Ο φίλος του, επίσης αρχιμανδρίτης, είχε συναντηθεί με το θύμα το βράδυ της Κυριακής αλλά και το πρωί της Δευτέρας. Οι ιερωμένοι ήταν πολύ καλοί φίλοι και είχαν ανταλλάξει και κλειδιά από τις οικίες τους, ενώ κάποιες φορές ο φίλος του θύματος πήγαινε και έβγαζε βόλτα τον αγαπημένο του σκύλο, όταν εκείνος ήταν απασχολημένος.

 

 

Πηγή: Ελευθερος Τύπος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:37