search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:44
MENU CLOSE

Σβίγκου: «Δίνουμε μάχες σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την έξοδο από την κρίση με όρθια την κοινωνία»

22.02.2017 12:27
Καρφιά Σβίγκου: Πολιτική η παρέμβαση της Κομισιόν - Media

 

«Περίγραμμα συμφωνίας που ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, σε τηλεοπτική συνέντευξή της στο Star, τονίζοντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση «δίνει μάχες σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, για την έξοδο από την κρίση με όρθια την κοινωνία».

Η κ. Σβίγκου, ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ, την οποία κατηγορεί πως, «από την καταστροφολογία πέρασε στην καταγγελία» και πως «ήθελε να γίνουν αποδεκτά τα μέτρα 4,5 δισ. του ΔΝΤ και ακόμα περισσότερα».

«Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα περίγραμμα συμφωνίας, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και το οποίο έχει τρία θετικά στοιχεία», αναφέρει στην συνέντευξή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει:

«Το πρώτο είναι ότι ακυρώνονται όλα τα σχέδια, τα σενάρια καταστροφολογίας που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, για αποσταθεροποίηση. Υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία, στην οποία και αναγνωρίζονται οι προσπάθειες της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ακυρώνονται τα σχέδια του ΔΝΤ για μέτρα 4,5 δισ.

Αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχει στο τραπέζι η συζήτηση για 4,5 δισ. μέτρα.

Αυτό το οποίο επιλέγεται για μετά το 2019, είναι ένα μίγμα πολιτικής, όπου για κάθε ευρώ επιβάρυνσης του Έλληνα φορολογούμενου, θα πρέπει να υπάρχει κι ένα αντισταθμιστικό μέτρο ελάφρυνσης των πολιτών».

Συνεχίζοντας, η κ. Σβίγκου ασκεί δριμεία κριτική στην ΝΔ, για την οποία αναφέρει ότι έχει περάσει από πολλά στάδια, από την καταστροφολογία και την επένδυση στην αποτυχία και τώρα περνά στο στάδιο, της καταγγελίας.

«Νομίζω ότι πρέπει να συνηθίσει ότι και η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί κι ότι δεν θα επιβαρυνθεί η προοπτική της χώρας για έξοδο από την κρίση με όρθια την κοινωνία» τονίζει και προσθέτει:

«Για τα μέτρα 4,5 δισ. που ζήταγε το ΔΝΤ, η ΝΔ δεν είπε λέξη. Ήθελε να γίνουν αποδεκτά όλα και ακόμα περισσότερα. Και τώρα υποκριτικά κουνά το δάχτυλο στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία έδωσε μάχες και θα δώσει και το επόμενο διάστημα».

«Σε αντίθεση με όσα λέει η ΝΔ, η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και αυτό θα γίνει με όρθια την κοινωνία», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει.

«Γνωρίζουμε, βέβαια, πολύ καλά ότι οι κινήσεις μας γίνονται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο λιτότητας, όπου κάθε ευρώ μετράει για τον Έλληνα πολίτη. Θέλουμε να τελειώσει το πρόγραμμα με την κοινωνία όρθια και με τους πολίτες να μπορούν να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία. Γι’ αυτό το λόγο δεν έχουμε κάνει αποδεκτά τα παράλογα μέτρα που ζήταγε το ΔΝΤ, τη στιγμή που η ΝΔ ζητούσε σε όλους τους τόνους να δεχθούμε αυτά και άλλα περισσότερα.

Περιμένουμε ακόμα, να ακούσουμε την πρόταση της ΝΔ για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για τα αντισταθμιστικά μέτρα. Γιατί το μόνο που έχει κάνει την τελευταία περίοδο είναι να ζητά εκλογές και να παρακαλά τους Ευρωπαίους να ρίξουν την κυβέρνηση».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15