search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:17
MENU CLOSE

Αποκάλυψη-βόμβα στην Ολλανδία: «Κάρφι» εγκληματικής οργάνωσης στην ασφάλεια του Βίλντερς

22.02.2017 14:33
Αποκάλυψη-βόμβα στην Ολλανδία: «Κάρφι» εγκληματικής οργάνωσης στην ασφάλεια του Βίλντερς - Media
 
Σε έξαλλη κατάσταση βρίσκεται ο ακροδεξιός ηγέτης του Ολλανδικού «Κόμματος της Ελευθερίας» Χέερτ Βίλντερς, μετά την αποκάλυψη ότι άνδρας των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, υπεύθυνος για την ασφάλειά του, διέρρεε πληροφορίες σε τρομοκρατική οργάνωση.
 
Ο άνδρας της ασφάλειας του Βίλντερς ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ ο αρχηγός της ολλανδικής μυστικής υπηρεσίας παραδέχθηκε ότι ο συγκεκριμένος πράκτορας είχε μαροκινές ρίζες.
 
Ο Βίλντερς, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές του Μαρτίου, στηρίζεται σε μια σφοδρά αντι-ισλαμική καμπάνια και έχει δεσμευτεί ότι θα «απελευθερώσει» τη χώρα από τα «μαροκινά αποβράσματα».
 
Ο ακροδεξιός πολιτικός, μόλις έμαθε την είδηση, δήλωσε οργισμένος και σοκαρισμένος, προσθέτοντας ότι «αν δεν μπορώ να εμπιστευθώ τυφλά την υπηρεσία που υποτίθεται ότι με προστατεύει, τότε δεν μπορώ να λειτουργήσω».
 
Σημειώνεται ότι η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στο ήδη ταραγμένο πολιτικό σκηνικό της Ολλανδίας. Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε συναντήθηκε, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Στεφ Μπλοκ, με τον Βίλντερς, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει οιοδήποτε σχόλιο για τη συνάντηση.
 
Υπενθυμίζεται ότι, παρά την έντονα φιλελεύθερη κοινωνία της, η Ολλανδία έχει κι αυτή το μερίδιό της σε κρούσματα πολιτικής βίας, με πιο πρόσφατη τη δολοφονία του αμφιλεγόμενου -επίσης αντι-ισλαμιστή- πολιτικού Πιμ Φορτούιν το 2002, πάλι στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:16