search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:02
MENU CLOSE

Σπίρτζης: Έχουμε μια «συμφωνία με συγκεκριμένη κατεύθυνση – Η χώρα φεύγει από τα προγράμματα

22.02.2017 14:53
Σπίρτζης: Πολλοί δεν ήθελαν να κλείσει η συμφωνία γιατί ήθελαν την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα - Media

 

«Γίνεται μία σύγκριση της χθεσινής επετείου της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και του αντίκτυπου που είχε στην απελευθέρωση της υπόλοιπης Ελλάδας και της συμφωνίας του Eurogroup που είναι επιτέλους η αρχή, το πιο καθοριστικό βήμα για να τελειώσουμε με τη δεύτερη αξιολόγηση, να βγούμε από την κρίση. Το δήλωσα αυτό γιατί η συμφωνία που έγινε, που είναι μία συμφωνία με συγκεκριμένη πλέον κατεύθυνση σημαίνει ότι φεύγει η χώρα επιτέλους από τα προγράμματα. Μιλάμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος και βλέπουμε και συζητάμε πλέον με τους δανειστές μας τι θα γίνει μετά. Τι θα γίνει για την έξοδο από το πρόγραμμα, τι θα γίνει με την ανάπτυξη της χώρας και όλα τα υπόλοιπα», εξήγησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τη δήλωση του χθες στα Ιωάννινα.

Ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στον Real fm αναφέρθηκε και στη στάση της ΝΔ, λέγοντας: «Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι θα υπογράψουμε 4ο μνημόνιο. Η “μισή” αξιωματική αντιπολίτευση δια της κ. Μπακογιάννη μας παρότρυνε να κλείσουμε την αξιολόγηση με όποιο κόστος και μέτρα, η άλλη “μισή” ευχόταν να μην κλείσει η αξιολόγηση και να μην πάμε σε συμφωνία για να οδηγηθούμε σε εκλογές. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία πρότερη συμφωνία, ένα πολύ μεγάλο βήμα που λέει ότι δεν θα μπει στον ελληνικό λαό ένα ευρώ μέτρα. Πριν έλεγαν και διέδιδαν, και απαιτούσαν και οι δανειστές για μέτρα 3,5-4,5 δισ.».

Σχετικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα που αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup o υπουργός υποδομών ανέφερε: «Η ΝΔ δεν θέλει να πιστέψει ότι υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία, αλλά και ότι δεν υπάρχουν τα επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:02