search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:52
MENU CLOSE

Πέτρος Φιλιππίδης: Δηλαδή, αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα;

22.02.2017 20:19
Πέτρος Φιλιππίδης: Δηλαδή, αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα; - Media

 

Συνέντευξη για όλους και για όλα έδωσε ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης στην Μαρκέλλα Σαράιχα για το aixmi.gr.

Φύση αισιόδοξος, με έξυπνο χιούμορ και πολιτική άποψη, ο Πέτρος Φιλιππίδης πρωταγωνιστεί στο έργο του Ντέιβιντ Μάμετ, «Αμερικάνικος Βούβαλος» στο θέατρο Μουσούρη και κάνει τεράστια επιτυχία. Με την ευγένεια και το ήθος που τον χαρακτηρίζει, μίλησε για τη νέα παράσταση που σπάει ταμεία, αλλά και τι ρόλο παίζουν η φιλία και το χρήμα στη ζωή του.

Μεταξύ άλλων, πήρε θέση και για την πολιτική επικαιρότητα:

Μ.Σ Περνάω στην πολιτική. Εσείς πιστέψατε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα; Είχαμε φτάσει πριν από περίπου δύο χρόνια σε ένα τέλμα, θα μπορούσαμε να πούμε.

Π.Φ «Ναι, είχα πιστέψει ότι θα μπορούσε να γίνει μία αλλαγή, ότι μπορεί κάτι να συμβεί. Βέβαια, την ίδια ώρα πίστευα  και κάτι άλλο. Ότι είναι παρά δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο, να συμβεί αυτή η καθολική αλλαγή, διότι δεν εξαρτάται από μας. Δεν εξαρτάται από τους Έλληνες όλη αυτή η κατάσταση. Τουλάχιστον με τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε μέχρι τώρα. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι μπορεί να συμβεί. Δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα των εναλλακτικών. Λέμε ας πούμε ‘’να βγούμε από την Ευρώπη’’, δεν ξέρουμε ακριβώς τι σημαίνει αυτό. Θα μπορούσε να πει κανείς ας πούμε ‘’φεύγουμε από την Ευρώπη και το κόστος θα ναι τεράστιο, αλλά θα ορθοποδήσουμε, θα βρούμε το δρόμο μας μετά από 10 χρόνια’’. Το χειρότερο είναι ότι έχουμε άγνοια. Είτε έτσι είτε αλλιώς. Δεν εννοώ ότι εμείς είμαστε ηλίθιοι και δεν μπορούμε να καταλάβουμε, είναι ότι τεχνηέντως αποκρύπτονται κάποια πράγματα και υπάρχει έντονη παραπληροφόρηση. Αυτό που λέμε ο κυρίαρχος λαός, δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή».

Μ.Σ Το ρωτάω γιατί πολλοί πίστεψαν στο πρόγραμμα το οποίο είχε εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά. Θεωρείτε ότι ο πρωθυπουργός είχε υπερτιμήσει τις δυνάμεις του ή ότι αυτά που είπε ήταν ψέματα προκειμένου να εκλεγεί;

Π.Φ «Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει κανείς. Όποιος διακινδυνέψει να απαντήσει, θα κάνει υποχρεωτικά λάθος. Δεν μπορείς να ξέρεις τι σκέφτεται ένας άνθρωπος. Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις, το αποτέλεσμα δεν δείχνει ούτε τη σκέψη ούτε τη διάθεση. Γιατί, σας είπα προηγουμένως, δεν εξαρτάται από μας. Να σας αντιστρέψω την ερώτηση. Αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας θα ήταν κάπως αλλιώς τα πράγματα»;

Πηγή: aixmi.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32