search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:46
MENU CLOSE

ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι «άδραξαν» την σκυτάλη από τον Φίλη για τα εξοπλιστικά του Καμμένου

22.02.2017 21:26
Αντιπαράθεση για το μουσουλμανικό τέμενος - «Ναι» έκανε σαφές το ΚΚΕ- ΟΧΙ από τους ΑΝΕΛ - Media

 

Μπορεί οι 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην έφτασαν μέχρι το τέρμα την ερώτηση τους για τα εξοπλιστκά, όμως την σκυτάλη έσπευσε να «αδράξει» ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέθεσε ερώτηση προς τον Πάνο Καμμένο η οποία ουσιαστικά έχει το ίδιο περιεχόμενο με το… πρωτόλειο της ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν και ο μεν και οι δε είναι ότι σε μια εποχή βαθειάς οικονομικής κρίσης η υλοποίηση νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων συνιστά πολυτέλεια. Ειδικότερα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος χαρακτηρίζει εξαιρετικά κοστοβόρα την αναβάθμιση των F16 αλλά και την ενδεχόμενη παραγγελία αεροσκαφών πέμπτης γενιάς,  τα γνωστά F35.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει στην ερώτηση του ότι πρόκειται για εθνικό ζήτημα και πως δεν προκειται ούτε για εσωκομματικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για θέμα που περιορίζεται σε μια αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εντός της κυβέρνησης.

Το Ποτάμι: Άμεση σύγκληση της επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων

Από την πλευρά του το Ποτάμι ζήτησε την άμεση σύγκλιση της διαρκούς επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων προκειμένου να υπάρξει σχετική ενημέρωση των μελών της από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

«Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της χώρας απαιτούν λεπτούς χειρισμούς, σοβαρότητα και υπευθυνότητα» σημειώνει ο βουλευτής του Ποταμιού και μέλος της Επιτροπής Σπύρος Δανέλλης. «Στο πλαίσιο αυτό, το Ποτάμι επιμένει στην αναγκαιότητα σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Ωστόσο, επειδή εγείρονται ερωτηματικά σχετικά με νέα εξοπλιστικά προγράμματα, θεωρούμε σκόπιμη την άμεση σύγκληση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, προκειμένου ο αρμόδιος υπουργός να ενημερώσει σχετικά» αναφέρει η επιστολή του βουλευτή του Ποταμιού προς τον πρόεδρο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:46