search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:39
MENU CLOSE

Βουλή: Τροπολογία για μονιμοποιήσεις υπαλλήλων με δικαστικές αποφάσεις

22.02.2017 21:29
Βουλή: Στην τακτική δικαιοσύνη ο Γιάννος Παπαντωνίου - Media

 

Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την συμμόρφωση της δημόσιας διοίκησης προς δικαστικές αποφάσεις σχετικά με προσλήψεις προσωπικού σε φορείς του δημοσίου τομέα.

Η τροπολογία προβλέπει ότι η απόφαση κατανομής του προσωπικού, που διορίζεται σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, έχει αποκλειστικά διαπιστωτικό χαρακτήρα και η έλλειψη της δεν αναστέλλει την υποχρέωση συμμόρφωσης της διοίκησης στις οικίες δικαστικές αποφάσεις. Επίσης ότι τα προβλεπόμενα από τις οικίες διατάξεις τυπικά και πρόσθετα προσόντα διορισμού δεν απαιτούνται, για την ολοκλήρωση της κατάταξης σε θέσεις εργασίας εργασίας αορίστου χρόνου κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ, η οποία πραγματοποιείται σε συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται και ψηφίζεται την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής ενώ όπως αναφέρει η Έκθεση του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους από τις προτεινόμενες διατάξεις δεν προκύπτει πρόσθετη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:39