search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:05
MENU CLOSE

Νέα «βόμβα» από Φίλη: Να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ – Συγκυριακή η συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ

23.02.2017 11:47
Φίλης: Να μην επιμείνει στο άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση - Media

 

 

Με… μίνι συνέντευξη τύπου έμοιαζε η συνομιλία που είχε ο Νίκος Φίλης, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της επικαιρότητας, με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή, στέλνοντας με τον δικό του τρόπο μηνύματα και προειδοποιήσεις. Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι χθες είχε συνάντηση με τον… «εξαφανισμένο», σύμφωνα με την ειδησεογραφία των τελευταίων ημέρων, υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Ναι τον είδα. Είναι κοντά τα γραφεία μας», είπε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των δημοσιογράφων.  

Ο πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στα περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν είναι στρατηγική αλλά συγκυριακή και πως θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ εντός ενός πλαισίου μετεκλογικής προγραμματικής σύγκλισης.

Ο Νίκος Φίλης μάλιστα «φωτογράφισε» τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι αποτελεί το «πρόβλημα» στο ενδεχόμενο να υπάρξει συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Βενιζέλος θέλει να πάει στη ΝΔ, δικό του καπέλο» όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση. Και συνέχισε λέγοντας πως αποτελεί «θέμα της Γεννηματά τι θα κάνει» με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Εμείς λέμε στη Φώφη, έλα εδώ να ψηφίσουμε την απλή αναλογική τώρα για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές και όχι από τις μεθεπόμενες. Έλα αύριο μαζί να την ψηφίσουμε και να κάνουμε τις αλλαγές που θέλεις». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ανοίξει ο σχετικός διάλογος λέγοντας ότι το κόμμα του μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι με την ΝΔ και την Χρυσή Αυγή. Επεσημάνε μάλιστα πως αποτελεί ανάγκη με το τέλος των μνημονίων να υπάρξει διαχωρισμός των ιδεολογικών οικογενειών. 

Ο Νίκος Φίλης όταν κλήθηκε να απαντήσει για τα μέτρα που θα έρθουν το επόμενο διάστημα στη Βουλή τόνισε ότι είναι φανατικά συμπολιτευόμενος και όχι αντιπολιτευόμενος βουλευτής και πως θα ψηφίσει την πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση. «Εγώ δεν είμαι αντιπολιτευόμενος βουλευτής. Είμαι φανατικά συμπολιτευόμενος. Είμαι σάρκα από τη σάρκα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είμαι σαρκοβόρο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Απαντώντας στην ερώτηση που του τέθηκε «αφού εσείς θα τα ψηφίσετε μήπως σείς να κάνετε μασάζ στους συναδέλφους σας που απειλούν με καταψήφιση;» ο Νίκος Φίλης απάντησε χαρακτηριστικά: «Έχετε την αίσθηση ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται μασάζ; Θα την ψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση». Ωστόσο, άδραξε την ευκαιρία ο Νίκος Φίλης και τόνισε πως δεν μπορεί να περάσει μείωση του αφορολόγητου με μόνο αντίμετρο τη μείωση της φορολογίας. «Δεν θα επιβαρύνουμε κι άλλο τον φτωχό για να τα δώσουμε στους πλούσιους. Αυτό δεν περνάει και είμαι σίγουρος ότι τέτοια κυβερνητική πρόταση δεν θα έρθει. Χρειάζονται κι άλλα αντίμετρα», είπε, στέλνοντας το δικό του μήνυμα. 

Για τις φωτιές που άναψε στο κυβερνητικό στρατόπεδο με την πρόθεση του να καταθέσει ερώτηση για τα εξοπλιστικά στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι η ερώτηση δεν κατατίθεται ακόμα στη Βουλή καθώς χρειάζεται, όπως ανέφερε, μεγαλύτερη τεκμηρίωση. Διατηρεί πάντως ενστάσεις για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, σημείωσε χαρακτηριστικά. «Ακούω ότι επιχειρησιακά τα αεροπλάνα που πάμε να πάρουμε δεν κάνουν για το Αιγαίο. Πρέπει να υπάρξει δημόσια συζήτηση» ανέφερε και συμπλήρωσε πως αυτή η συζήτηση  μπορεί να γίνει και στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής. «Να έρθουν τα επιχειρησιακά στελέχη του υπουργείου και να μας μιλήσουν. Δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να κατατεθεί η ερώτηση» ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας, βάζοντας ακόμη μια παράμετρο στην συζήτηση: «Δεν είναι δυνατόν να παίρνεις χρήματα από τη Γερμανία και εν συνεχεία με αυτά τα χρήματα να αγοράζεις αεροπλάνα από την Αμερική» ανέφερε. 

Ο Νίκος Φίλης «άδραξε» και αυτή την ευκαιρία και τόνισε ότι σε αυτή την συγκυρία και την χρονική στιγμή προτεραιότητα αποτελεί η κοινωνική πολιτική και όχι τα εξοπλιστικά. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά την ώρα που σχεδιάζεται εξοπλιστικό πρόγραμμα δισεκατομμυρίων η Πολιτεία δεν βρίσκει τρόπο να εξασφαλίσει 300 εκατ. ευρώ ως ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων. «Αυτά είναι αντιφατικά» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο Νίκος Φίλης, όταν ρωτήθηκε για το Τάμα του Έθνους χαρακτήρισε ως «ακροδεξιούς» του βουλευτές που υπεγραψαν την ερώτηση ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, του κυβερνητικού εταίρου δηλαδή, Δημήτρης Καμμένος. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:01