search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:22
MENU CLOSE

«Κόλαση» στην Ολλανδία: Ο Βίλντερς αναστέλλει τις προεκλογικές του εμφανίσεις – Κατηγορεί την κυβέρνηση

23.02.2017 16:31
Παραλήρημα Βίλντερς κατά Ελλήνων: Ξοδεύουν τα χρήματα σε ούζο και σουβλάκι - Media

 

Φωτιά στην  προεκλογική περίοδο στην Ολλανδία έβαλε η αποκάλυψη ότι άνδρας των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, υπεύθυνος για την ασφάλειά του ακροδεξιού ηγέτη του Κόμματος της Ελευθερίας Χέερτ Βίλντερς, διέρρεε πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Βίλντερς ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναστέλλει όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας και κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλειά του.

«Αν δεν μπορώ να εμπιστευθώ τυφλά τους άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλειά μου, δεν μπορώ να λειτουργήσω. Αυτό είναι απαράδεκτο», έγραψε ο Βίλντερς σε tweet του, απευθυνόμενος στον Ολλανδό πρωθυπουργό Ρούτε, προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες σχετικά με τον άνδρα της ασφάλειάς του είναι «εξαιρετικά ανησυχητικές. Μέχρις ότου γίνουν γνωστά όλα δεδομένα για την υπόθεση διαφθοράς στη Μυστική Υπηρεσία, το κόμμα μου αναστέλλει όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις».

Η αποκάλυψη φέρνει τεράστια αμηχανία στην κυβέρνηση, ιδίως, δε, το γεγονός ότι ο ύποπτος, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, είναι Μαροκινής καταγωγής, δεδομένου ότι ο Βίλντερς έχει εξαπολύσει δριμύτατες επιθέσεις κατά των μεταναστών στην Ολλανδία, κάνοντας λόγο ακόμα και για «μαροκινά αποβράσματα».

Ο αρχηγός της ολλανδικής αστυνομίας προσπάθησε να «μπαλώσει» κάπως την κατάσταση, λέγοντας ότι ο ύποπτος, ο οποίος φέρεται να έδινε πληροφορίες σχετικά με τον Βίλντερς σε ολλανδο-μαροκινή εγκληματική οργάνωση, δεν φαίνεται να έχει διαρρεύσει κρίσιμες πληροφορίες που θέτουν την ασφάλεια του ακροδεξιού πολιτικού σε κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι ο Βίλντερς προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στην Ολλανδία, ωστόσο θεωρείται πολύ δύσκολο να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, ακόμα κι αν το κόμμα του έλθει πρώτο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:21