search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:10
MENU CLOSE

Πρώτο δείγμα γραφής από τον νέο YΠΟΙΚ των ΗΠΑ: Ευρωπαϊκό το ελληνικό ζήτημα και όχι του ΔΝΤ

23.02.2017 20:45
Πρώτο δείγμα γραφής από τον νέο YΠΟΙΚ των ΗΠΑ: Ευρωπαϊκό το ελληνικό ζήτημα και όχι του ΔΝΤ - Media

 

Υπέρ της σκληρής γραμμής του ΔΝΤ για την Ελλάδα τάχθηκε στην πρώτη του συνέντευξη ο νέος Αμερικανός υπουργός οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

 Στο πρώτο δείγμα γραφής για την πολιτική των ΗΠΑ σε ένα από τα πιο καυτά ζητήματα της Ευρωζώνης, ο Μνούτσιν χαρακτήρισε πρόβλημα της Ευρώπης την κρίση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal ο Αμερικανός υπουργός τόνισε ότι «συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας και το ΔΝΤ για την επίλυσή του».

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ για να συνεχίσει την σκληρή του θέση απέναντι στις γερμανικές πιέσεις, όσον αφορά τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, η WSJ, σχολιάζει ότι το ΔΝΤ θα μπορούσε να έχει υποστήριξη, ώστε να περάσει τις θέσεις του, από το πιο ισχυρό μέλος του, δηλαδή τις ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:10