search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:27
MENU CLOSE

«Βόμβα» στα χέρια της Ελλάδας οι Τούρκοι στρατιωτικοί στον Έβρο – Ζητούν άσυλο

24.02.2017 08:01
Η Άγκυρα αρνείται πως «σκηνοθέτησε» το πραξικόπημα – «Το απέτρεψε ο λαός» - Media

Ένα νέο διπλωματικό θρίλερ έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ώρες ύστερα από την είδηση πως ακόμα δύο Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στην ομάδα κρούσης των πραξικοπηματίων που επιχείρησαν να «δολοφονήσουν» τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως έγινε γνωστό, τόσο από τα ελληνικά όσο και από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι στρατιωτικοί βρίσκονται στα χέρια των ελληνικών Αρχών από τις 15 Φεβρουαρίου όταν και διέσχισαν τον Έβρο και έφτασαν στην Ορεστιάδα.  

Οι στρατιώτες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, είναι οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ και ανήκουν στην περιβόητη «Διμοιρία του Θανάτου» και τους Μπορντό Μπερελί, την επίλεκτη μονάδα στρατού των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων.  Οι δύο άντρες ανήκουν στην ειδική μονάδα «Υποβρύχια Επίθεση» (τουρκικά: Su Alti Taarruz) ή αλλιώς «SAT» που εδρεύει στη ναυτική βάση της Φώκαιας πλησίον της Σμύρνης.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα στην Σμύρνη ξεκίνησαν οι δίκες των 47 μελών της ομάδας που φέρεται να είχε ως στόχο τη δολοφονία του Ερντογάν στο ξενοδοχείο που διέμενε στη Μαρμαρίδα. Από τους 47 κατηγορούμενους έχουν συλληφθεί οι 47 με τους 3 που απομένουν να δικάζονται ερήμην. Τώρα πιστεύεται πως οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ είναι οι δύο από τους τρεις που καταζητούνται

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της παράδοσης των Τούρκων αξιωματικών στην Ορεστιάδα, τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν αρχίσει να εντείνουν τις «πιέσεις» που ασκούν στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην κατάσταση αυτή και προειδοποιούν την Ελλάδα πως αυτή τη φορά θα πρέπει να παραδώσει τους 2 στρατιωτικούς στην Τουρκία. Παράλληλα, καλούν την κυβέρνηση να αυξήσει την πίεση που ασκεί στην Ελλάδα για το ζήτημα των στρατιωτικών που βρίσκονται στην χώρα. 

Αίτημα Ασύλου

Οι δύο άντρες, οι οποίοι παραδόθηκαν στο ΑΤ Ορεστιάδας στις 17 Φεβρουαρίου,  κατέθεσαν αίτημα πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα γεγονός που αποτελεί νέα διπλωματική «βόμβα» στα χέρια της Ελλάδας στο ζήτημα της Τουρκίας, ιδιαίτερα μετά την άρνηση του Άρειου Πάγου να εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Ήδη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κατατεθεί δεύτερο κατά σειρά έκδοσης για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ήρθαν στην Ελλάδα στις 16 Ιουλίου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:27