search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:33
MENU CLOSE

Σοκ στις ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε 13 χρονο γιατί… πάτησε στην αυλή του (Photos – Video)

24.02.2017 09:20
Σοκ στις ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε 13 χρονο γιατί… πάτησε στην αυλή του (Photos - Video) - Media

«Μπαρούτι» μυρίζει η κατάσταση στο Λος Άντζελες στων ΗΠΑ ύστερα από το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής βίας που σημειώθηκε εις βάρος 13χρονου. Το περιστατικό έλαβε έκταση όταν πριν το βίντεο από τη στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί προς τον 13χρονο για να τον εκφοβήσει ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, δυο πιστιρικάδες πάτησαν στο γκαζόν έξω από το σπίτι του αστυνομικού. Ο άντρας βγήκε από το σπίτι τράβηξε όπλο και τους ζήτησε το λόγο γιατί «τόλμησαν» να πατήσουν στο γκαζόν του. Ο αστυνομικός – που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας- διαπληκτίστηκε με τους νεαρούς και προσπάθησε να τους… συλλάβει.

Τότε έπιασε τον 13χρονο και τον τραβούσε συνεχώς, με τους φίλους του να προσπαθούν να τον απομακρύνουν από τα χέρια του έξαλλου αστυνομικού. Ο αστυνομικός πυροβόλησε με το όπλο του προς την κατεύθυνση του 13χρονου. Μάλιστα, όταν η αστυνομία έφτασε αστυνομικός υποστήριξε πως ο 13χρονος απείλησε πως θα τον πυροβολούσε και γι αυτό έβγαλε το όπλο που είχε πάνω του και όπως υποστήριξε ο αστυνομικός το όπλο του… εκπυρσοκρότησε.

Το αστυνομικό τμήμα του Λος Αντζελες ξεκίνησε έρευνα για την υποθεση, με τον 13χρονο- ο οποίος στο βίντεο φαίνεται να χτυπά τον αστυνομικό- να έχει οδηγηθεί σε… αναμορφωτήριο και τον αστυνομικό να συνεχίζει κανονικά στην υπηρεσία του.

«Είμαι έξαλλος με ό,τι συνέβη. Ο γιος μου έχει καλούς τρόπους, είναι καλός μαθητής και δεν είναι ασεβής σε κανέναν» είπε ο πατέρας του 13χρονου. Και ξεκαθάρισε ότι θα γίνει μήνυση στον αστυνομικό, σημειώνοντας πως οι αστυνομικοί που κλήθηκαν μετά το περιστατικό, δεν ασχολήθηκαν καν με τον συνάδελφό τους, αυτόν που έβγαλε όπλο, αλλά επιχείρησαν να περιορίσουν τα παιδιά.

Το video από τα όσα έγιναν φυσικά έχει γίνει viral και στην Καλιφόρνια και περίπου 300 άτομα βγήκαν στον δρόμο να διαματηριθούν κατά της αστυνομικής βίας που εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται σε έξαρση. «Μην πυροβολείτε τα παιδιά μας» φώναζαν και κάποιοι βγήκαν εκτός ορίων, γράφοντας με σπρέι στο σπίτι του αστυνομικού «γαμ….. γουρούνια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19