search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:33
MENU CLOSE

Εύσημα Τσίπρα σε Τσακαλώτο, άδειασμα σε Φίλη

24.02.2017 11:43
Ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και η... Σκάρλετ Γιόχανσον (Video) - Media

 

Προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την «αφωνία» του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά το Eurogroup την οποία σήκωσε αντιπολιτευτικά η ΝΔ, κατέβαλε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης Λεβέντη στη Βουλή για το Eurogroup.

Δεδομένου ότι η «αφωνία» του υπουργού Οικονομικών αποδόθηκε στην απροθυμία του να στηρίξει την επικοινωνιακή γραμμή της κυβέρνησης για το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας,  δίνοντας έτσι την αίσθηση διάστασης απόψεων στο εσωτερικό του κυβερνητικού επιτελείου που χειρίζεται τη διαπραγμάτευση (και ιδιαίτερα μεταξύ πρωθυπουργού και ΥΠΟΙΚ) ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αλλεπάλληλες θετικές αναφορές τόσο στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου όσο και σε αυτό του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη.

Αφού εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα δύο κυβερνητικά στελέχη, ως μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας αλλά και η κυβέρνηση συνολικά πέτυχαν έναν «έντιμο συμβιβασμό», είπε ότι τους αποδίδει τα εύσημα για ό,τι κατάφεραν.

Στη συνέχεια, και απαντώντας στις αιχμές ότι ο Τσακαλώτος «κρύφτηκε» αντιγύρισε τα βέλη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Γιατί δε μιλάει;» διερωτήθηκε. Και συνέχισε σε ειρωνικό τόνο: «ειπώθηκε ότι κρυολόγησε, τον είδα χθες στα εγκαίνια του ΚΠΙΣΝ, του ευχήθηκα περαστικά». Και πρόσθεσε ότι προ του Eurogroup ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό, μετά το Eurogroup «γιατί δεν μιλάει». «Ανακάλυψαν ότι ο Τσακαλώτος είναι κρυμμένος και ψάχναν να τον βρούνε» τόνισε, αλλά ο υπουργός Οικονομικών ήρθε χθες στη Βουλή και απάντησε σε ερώτηση και την ερχόμενη Δευτέρα θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε και κατέληξε στρεφόμενος προς τα γαλάζια έδρανα: «Τον αρχηγό σας αναμένουμε να μιλήσει» προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Τέλος κατά τη δευτερομιλία του αναφέρθηκε στον υπουργό Οικονομικών ως «ο φίλος μου ο Ευκλείδης».

Κι αν για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο πρωθυπουργός φρόντισε να κάνει θετικές αναφορές για ένα άλλο πρόσωπο των ημερών, το Νίκο Φίλη που ζητά επιμόνως συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και σηκώνει τη σημαία της διάρρηξης των σχέσεων με τους ΑΝΕΛ, επεφύλασσε διακριτικό άδειασμα, καθώς στο κλείσιμο της ομιλίας του σημείωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης μόνοι μας, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03