search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:57
MENU CLOSE

Σοκ στη Γερμανία: Οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν ξένους δημοσιογράφους

24.02.2017 15:57
Spiegel: Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών κατασκόπευε την Interpol και στην Ελλάδα  - Media
 
Επί τρία χρόνια οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας παρακολουθούσαν δημοσιογράφους του BBC, του Reuters και των New York Times, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Spiegel το οποίο επικαλείται στοιχεία από έκθεση εξεταστικής επιτροπής για τη δράση της NSA στην Ευρώπη και τις παρακολουθήσεις ηγετών χωρών-μελών της Ε.Ε.
 
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η BND, η μυστική υπηρεσία της Γερμανίας, είχε βάλει «στο μικροσκόπιο» περισσότερα από 50 τηλέφωνα και φαξ, αλλά και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να ελέγχει τις επαφές τους με «συνδέσμους» τους σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν ή η Νιγηρία.
 
Θύμα των υποκλοπών ήταν δημοσιογράφοι του BBC, των New York Times και του πρακτορείου Reuters, παραβιάζοντας κατάφορα το νομικό καθεστώς της Γερμανίας, η οποία καλύπτει νομικά το δημοσιογραφικό απόρρητο και προκαλώντας την οργή της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα», η οποία έκανε λόγο για «εξωφρενική επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου» και μια «νέα διάσταση στη συνταγματική παραβίαση».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50