search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:01
MENU CLOSE

Μουζάλας όπως… Χριστοδουλοπούλου: Υπάρχουν μετανάστες που εξαφανίζονται

24.02.2017 17:05
Μουζάλας όπως… Χριστοδουλοπούλου: Υπάρχουν μετανάστες που εξαφανίζονται - Media
 
Μπορεί η προκάτοχός του στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να είχε κάνει λόγο για μετανάστες που «λιάζονται», ωστόσο ο νυν υπουργός, Γιάννης Μουζάλάς, εμφανίστηκε πιο ανήσυχος, μιλώντας για μετανάστες που… εξαφανίζονται.
 
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων για την κατάσταση στα νησιά, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογράμμισε την αναγκαιότητα της δημιουργίας προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά τονίζοντας ότι «χρειάζεται η κράτηση για να λειτουργήσει το άσυλο», καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, πολλοί μετανάστες εξαφανίζονται όταν εκδίδονται οι απορριπτικές αποφάσεις για τις αιτήσεις ασύλου τους.
 
Ο κ. Μουζάλας παραδέχθηκε τα προβλήματα στην δημιουργία των προαναχωρησιακών κέντρων, καθώς δεν δίνονται χώροι, προανήγγειλε όμως ότι θα είναι έτοιμα προαναχωρησιακά κέντρα σε 10 μέρες στην Λέσβο, σε 20 μέρες στην Σάμο και σε έναν μήνα στην Κω.
 
Παράλληλά, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι τροφοδοτούν τον λαϊκισμό και απέρριψε τα περί απουσίας σχεδίου της κυβέρνησης στην διαχείριση των προσφυγικών ροών, παραθέτοντας σειρά στοιχείων για πράγματα που η κυβέρνηση έχει καταφέρει.
 
Ο Γιάννης Μουζάλας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε 12.000 μετεγκαταστάσεις προσφύγων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ έχει καταρτιστεί πλάνο για 2.000 μετεγκαταστάσεις τον μήνα. Επίσης 4.800 άτομα έχουν αναχωρήσει για την Ευρώπη μέσω του προγράμματος επανένωσης οικογενειών κι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασύλου αυξήθηκαν από τα 200 άτομα στα 700 άτομα.
 
Εξάλλου, ο κ. Μουζάλας επανέλαβε την σημασία της συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, παρά τα προβλήματά της, καθώς οι προσφυγικές ροές ήταν 7.000-8.000 άτομα κάθε μέρα, για να πέσουν στα 2.500 άτομα μετά το κλείσιμο των συνόρων. Μετά την συμφωνία, οι προσφυγικές ροές πέσανε στα 60 άτομα την ημέρα για να ανέβουν στα 100-110 άτομα την μέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Επίσης, σημείωσε ακόμα ότι «δεν έφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου τους πρόσφυγες, η Μοσούλη έπεσε στους τζιχαντιστές» και ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην δημιουργούν φόβο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:01