search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:07
MENU CLOSE

Το νέο παραγωγικό μοντέλο στο επίκεντρο της σύσκεψης Τσίπρα με τους «παραγωγικούς» υπουργούς

24.02.2017 17:17
Πρετεντέρης: Σε τι έχει απόλυτο δίκιο ο Τσίπρας και τι δεν βλέπει η… ΝΔ  - Media
 
Η παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας με στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το οικονομικό/παραγωγικό επιτελείο της κυβέρνησης, δηλαδή με τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Λιάκος, Στέργιος Πιτσιόρλας και ο γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Λόης Λαμπριανίδης.
 
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε από τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου το πρόγραμμα Growth Strategy. Πρόκειται για μία μελέτη 30 σελίδων, η οποία θα αποτελέσει τη βασική πρόταση της κυβέρνησης προς τους Θεσμούς ενόψει της 2ης αξιολόγησης, αλλά και προς τους παραγωγικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους οποίους θα ξεκινήσει ευρεία διαβούλευση.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βασικοί πυλώνες του προγράμματος είναι η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής οικονομίας με κεντρικό στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης.
 
Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τρόποι που θα δοθεί ώθηση στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων στον αγροτικό τομέα, η αξιοποίηση στο μέγιστο βαθμό της γεωστρατηγικής θέση της Ελλάδας, η οποία αποτελεί κόμβο στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, η αξιοποίηση του τουρισμού, του πλεονεκτήματος της γεωθερμίας και τέλος του ανθρώπινου κεφαλαίου, ιδιαίτερα στην κατεύθυνση των νεοφυών επιχειρήσεων και της καινοτομίας.
 
Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι στόχος είναι μέσα από το εθνικό αυτό σχέδιο να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία κατά 10 μονάδες μέχρι το τέλος του 2020. Το σχέδιο αυτό πρόκειται να εξειδικευθεί ανά κλάδο και ανά περιφέρεια, προκειμένου το συνολικό πρόγραμμα να δώσει περιεχόμενο στο στόχο της κυβέρνησης για δίκαιη ανάπτυξη.
 
Η κυβέρνηση θα καταλήξει σε ένα βασικό πλαίσιο προτάσεων, το οποίο θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες επαφών με τους εμπλεκόμενους φορείς. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04