19/12/2018 08:47:25

Δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Δικαιοσύνη α λα... Ερντογάν: Πρόστιμο-ρεκόρ στον αρχηγό της αντιπολίτευσης για... δυσφήμιση - Media
 
Αποφασισμένος να επαναφέρει τη θανατική ποινή εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στη διάρκεια ομιλίας του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει το ζήτημα σε δημοψήφισμα, προκειμένου, όπως είπε,  να αποφασίσει ο τουρκικός λαός αν επιθυμεί να επιβάλλεται η θανατική ποινή για ειδεχθή εγκλήματα ή προδοσία κατά της χώρας.
 
Ο Ερντογάν από τη Μανίσα, μίλησε για τη διεξαγωγή ακόμη ενός δημοψηφίσματος, μετά απ’ αυτό της 16ης Απριλίου για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας και την έγκριση των υπερεξουσιών στο πρόσωπο του, για να αποφασίσει ο λαός τι θέλει, όπως είπε.
 
«Πιστεύω ότι η θανατική ποινή πρέπει να έρθει στο κοινοβούλιο. Θα το εγκρίνουμε αμέσως μόλις επικυρωθεί», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί μεγάλη προεκλογική εκστρατεία σε όλη τη χώρα υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση.
 
«Ωστόσο, απαιτείται πρωτίστως η ψήφιση της αναθεώρησης του Συντάγματος», συμπλήρωσε από τη Μανίσα ο Τούρκος πρόεδρος για να συνδέσει τις δύο υποθέσεις και να αποκαλύψει τις προθέσεις του για το αμέσως επόμενο διάστημα.
 
«Αν χρειαστεί, θα οργανώσουμε ένα άλλο δημοψήφισμα. Αν το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει την πρόταση -για τη θανατική ποινή- θα προτείνω τη διεξαγωγή ενός ακόμα δημοψηφίσματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.