search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:49
MENU CLOSE

Δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής προαναγγέλλει ο Ερντογάν

24.02.2017 18:32
Αγία Σοφία: Φιέστα Ερντογάν η μετατροπή σε τζαμί (Photos/Videos) - Διάβασε εδάφια από το Κοράνι - Media
 
Αποφασισμένος να επαναφέρει τη θανατική ποινή εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στη διάρκεια ομιλίας του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει το ζήτημα σε δημοψήφισμα, προκειμένου, όπως είπε,  να αποφασίσει ο τουρκικός λαός αν επιθυμεί να επιβάλλεται η θανατική ποινή για ειδεχθή εγκλήματα ή προδοσία κατά της χώρας.
 
Ο Ερντογάν από τη Μανίσα, μίλησε για τη διεξαγωγή ακόμη ενός δημοψηφίσματος, μετά απ’ αυτό της 16ης Απριλίου για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας και την έγκριση των υπερεξουσιών στο πρόσωπο του, για να αποφασίσει ο λαός τι θέλει, όπως είπε.
 
«Πιστεύω ότι η θανατική ποινή πρέπει να έρθει στο κοινοβούλιο. Θα το εγκρίνουμε αμέσως μόλις επικυρωθεί», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί μεγάλη προεκλογική εκστρατεία σε όλη τη χώρα υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση.
 
«Ωστόσο, απαιτείται πρωτίστως η ψήφιση της αναθεώρησης του Συντάγματος», συμπλήρωσε από τη Μανίσα ο Τούρκος πρόεδρος για να συνδέσει τις δύο υποθέσεις και να αποκαλύψει τις προθέσεις του για το αμέσως επόμενο διάστημα.
 
«Αν χρειαστεί, θα οργανώσουμε ένα άλλο δημοψήφισμα. Αν το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει την πρόταση -για τη θανατική ποινή- θα προτείνω τη διεξαγωγή ενός ακόμα δημοψηφίσματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:48