search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:22
MENU CLOSE

Fitch: Καμπανάκι, αλλά και ισχυρότερη ανάπτυξη

24.02.2017 22:09
Fitch: Καμπανάκι, αλλά και ισχυρότερη ανάπτυξη - Media

 

Διατηρεί την αξιολόγηση «CCC» για το ελληνικό αξιόχρεο ο οίκος Fitch, ο οποίος ωστόσο προειδοποιεί ότι οι καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Ο οίκος αξιολόγησης αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στο 2,5% του ΑΕΠ για το 2017 και στο 3% για το 2018, από 1,8% και 2,2% αντίστοιχα.

Η Fitch αναφέρει ότι “η ελληνική κυβέρνηση συμμορφώνεται σε γενικές γραμμές με τους όρους του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Ωστόσο η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος παραμένει ανολοκλήρωτη ενώ υπάρχουν και ασυμφωνίες μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και του ΔΝΤ σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους”.

Και προειδοποιεί ότι “η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, αυξάνει τον κίνδυνο η πρόσφατη οικονομική ανάκαμψη να υπονομευθεί είτε από ένα πλήγμα στην εμπιστοσύνη είτε από την συσσώρευση οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προκειμένου να διατηρηθεί η ρευστότητα”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33