search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:15
MENU CLOSE

Μυστήριο γύρω από την κράτηση των Τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο – Τι λέει ο δήμαρχος Ορεστιάδας (Video)

25.02.2017 06:44
Η Άγκυρα έστειλε αίτημα για την έκδοση των δύο Τούρκων κομάντος  - Media

Μυστήριο επικρατεί με την κράτηση των δύο Τούρκων κομάντος, Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη και ζητούν άσυλο στη χώρα μας.

Οι δύο Τούρκοι κομάντος κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ομάδα που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου 2016.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πού κρατούνται, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τους αλλάζουν συνεχώς χώρο κράτησης για την ασφάλεια τους. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να τους έχουν μεταφέρει και εκτός του νομού Έβρου, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται.  

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή αναφορές σε ΜΜΕ διευκρινίζει σε ανακοίνωση του ότι “οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15η Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο”.

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, τόνισε πως “ακολουθήθηκε η διαδικασία της κατάθεσης αίτησης ασύλου… Ο τόπος κράτησης είναι ασφαλέστατος. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην αστυνομία και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και στις δικαστικές αρχές…”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:15