search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:27
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Θα κάνουμε δροσερή την καυτή «πατάτα» του ΣΥΡΙΖΑ

25.02.2017 13:53
09-10-2015 - Media

   

Με την επιστροφή της τρόικα προφανώς αυξάνονται οι πιθανότητες να κλείσει η αξιολόγηση και θέλω να ελπίζω ότι τον Απρίλιο θα μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Βραδυνή».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θεωρεί την επιστροφή της τρόικα, μοναδικό απότοκο της συμφωνίας του Eurogroup και αποδίδει σε «προπαγάνδα» τις δηλώσεις της κυβέρνησης περί ενός «άλλου δημοσιονομικού μείγματος με παράλληλη ψήφιση αντιμέτρων». Αυτό που στην ουσία λένε, σημειώνει, είναι ότι «θα ψηφίσουν σίγουρα τα μέτρα του 2% του ΑΕΠ για περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολογήτου και στο μέτρο που ξεπερνούν το στόχο του 3,5% του ΑΕΠ θα μπορούν για το επιπλέον κομμάτι να έχουν αντισταθμιστικά μείωση των φόρων».

Χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική «περισσότερο νεοφιλελεύθερη παρά αριστερή», συμπληρώνοντας ότι για την επίτευξη των στόχων δεν αρκεί μόνο η μείωση των δαπανών. «Πρέπει να γίνουν και ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες ψηφίζουν αλλά δεν τις κάνουν στην πράξη. Πρέπει να επιτευχθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές», τονίζει επιγραμματικά.

Εκφράζει δυσπιστία αναφορικά με τις εξαγγελίες για μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στην εστίαση από το 24% στο 13%, ευχόμενος «Μακάρι να το κάνουν». Ωστόσο ερωτηθείς εάν θα ψήφιζε αυτά τα μέτρα δηλώνει κατηγορηματικά «Αποκλείεται να ψηφίσουμε τα μέτρα του κ. Τσίπρα».

Επίσης αποσυνδέει τον αντιπολιτευτικό λόγο της ΝΔ με το αίτημα για εκλογές, από την αιτιολογία ότι «δεν θα κλείσει η αξιολόγηση». Πρόκειται, τονίζει, «για μεγάλη παρεξήγηση. Ποτέ δεν συνέδεσε η ΝΔ τις εκλογές με το κλείσιμο της αξιολόγησης». Διευκρινίζει ότι το αίτημα για εκλογές, έχει να κάνει με το ότι «θεωρούμε ότι η παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία βλάπτει τη χώρα» και εξηγεί ότι με τη συνεχή επανάληψή του αποσαφηνίζεται στην κοινωνία πως δεν ισχύει ότι «βολεύεται η ΝΔ γιατί ο Τσίπρας ψηφίζει τα μέτρα που θα ψήφιζε και αυτή».

Στην ερώτηση τι θα κάνετε αν πάρετε εσείς την καυτή «πατάτα», απαντά «θα κυβερνήσουμε σωστά και πολύ γρήγορα αυτή η καυτή “πατάτα” θα γίνει δροσερή».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας τις απόψεις του κ. Φίλη για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, θεωρεί σταθερή και αδιάρρηκτη τη σχέση Τσίπρα- Καμμένου, σημειώνοντας ότι ο τελευταίος δεν «έχει καμία σχέση με τη ΝΔ» και ούτε θα συνεργασθεί ξανά στο μέλλον. Για τον κ. Φίλη λέει ότι θέτει τις βάσεις και όσο περνάει ο καιρός «εξελίσσεται σε μεγάλο εσωκομματικό αντίπαλο του κ. Τσίπρα».

Τέλος αναφορικά με τις εσωκομματικές αντιδράσεις ότι σέρνεται η ΝΔ από την επικοινωνιακή τακτική του Άδωνι, διαβεβαιώνει ότι την επικοινωνιακή του γραμμή δεν την εφευρίσκει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας «εγώ, ακολουθώ πάντα αυτό που μου λέει ο πρόεδρος».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:25