search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:26
MENU CLOSE

«Πονοκέφαλος» στην ΕΛ.ΑΣ. για τον μηχανισμό στο ΑΤ Δάφνης – Τι προβληματίζει τις Αρχές

25.02.2017 14:18
Μάλτα: Σύλληψη επιχειρηματία για την δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία - Media

 

Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. για τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος βρέθηκε μέσα σε τσαντάκι στο πάρκο πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης, τα ξημερώματα.

Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων των υπολειμμάτων του μηχανισμού, που έχουν μεταφερθεί στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια, ελπίζοντας ότι θα εντοπιστούν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό. Ενώ εξετάζουν με προσοχή τις εικόνες που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που «συνέλαβε» άνδρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. 

Δεν τηλεφώνησαν σε εφημερίδα

Αυτό που προκαλεί προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ. είναι το γεγονός ότι οι δράστες δεν  τηλεφώνησαν σε κάποια εφημερίδα, όπως έχουν κάνει κατ’ εξακολούθηση στο παρελθόν, αλλά απευθείας στην Άμεση Δράση, κάτι, που όπως σημειώνουν αξιωματικοί έχει να συμβεί χρόνια, από το χτύπημα με παγιδευμένο μηχανάκι στο Σύνταγμα, το 2005, επίθεση που είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί επίσης για το γεγονός ότι στόχος των δραστών φαίνεται πως ήταν γι’ ακόμη μια φορά αστυνομικοί. Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα, οι αστυνομικοί έχουν μπει στο στόχαστρο τρομοκρατών, με ποιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, το χτύπημα στην πρεσβεία της Γαλλίας κατά την οποία τραυματίστηκε ένας ειδικός φρουρός, αλλά και την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ, στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Περιμένουν την ανάληψη ευθύνης

Το ερώτημα για το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση δεν μπορεί να απαντηθεί έως ότου υπάρξει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο είναι άξιο να αναφερθεί ότι οι τρομοκράτες είχαν χρησιμοποιήσει χειροβομβίδα στην επίθεση κατά της γαλλικής πρεσβείας. 

Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής έχει μπει και το διαθέσιμο υλικό από τις κάμερες των κλειστών κυκλωμάτων τόσο από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης όσο και από τα γειτονικά καταστήματα. 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από χειροβομβίδα, πυροκροτητή, μία μπαταρία 9W,  εκρηκτική ύλη και χρονοδιακόπτη. 

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, στις 2:50 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο οποίο άγνωστος ανέφερε ότι σε 40 λεπτά επρόκειτο να εκραγεί ο μηχανισμός. «Προσοχή. Δεν είναι φάρσα», σημείωσε και πρόσθεσε πριν κλείσει το τηλέφωνο: «Είναι για τον Λάμπρο».

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή της Δάφνης είχε χάσει τη ζωή του ο βιολόγος αναρχικός Λάμπρος Φούντας, μετά από συμπλοκή με τους αστυνομικούς, στις 10 Μαρτίου 2010.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν ένα ύποπτο τσαντάκι, μέσα στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός. Αμέσως, απέκλεισαν την περιοχή, ενώ άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών τον εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15