search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:36
MENU CLOSE

O μετανάστης που φροντίζει τους άστεγους στη Ουάσινγκτον

25.02.2017 15:13
O μετανάστης που φροντίζει τους άστεγους στη Ουάσινγκτον - Media

 

Ανοίγει η πόρτα του εστιατορίου, που σερβίρει πακιστανική, νεπαλέζικη και ινδική κουζίνα. Μπαίνει ένας άστεγος, που είναι και κουφός. Κρατάει ένα σημείωμα. Το διαβάζει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ο Kazi Mannan, και προσπαθεί με νοήματα να συνεννοηθεί. Τον ρωτά αν θέλει να φάει, κάνοντας κίνηση με το χέρι στο στόμα του. Ο άστεγος σηκώνει δυο δάχτυλα και βγάζει απ’ την τσέπη ένα χαρτονόμισμα δύο δολαρίων. Ο Mannan κουνάει αρνητικά το κεφάλι του: «Όχι χρήματα. Τρως δωρεάν».

Φτωχοί, άστεγοι και πεινασμένοι τρώνε στο «Sakina Halal Grill» χωρίς να πληρώνουν εδώ και τέσσερα χρόνια. Και οι σερβιτόροι τούς σερβίρουν ακριβώς όπως όλους τους άλλους πελάτες. Ο Mannan υπολογίζει ότι, πέρυσι, σέρβιρε 6.000 γεύματα σε αστέγους της πόλης.

«Επιχείρησή μου είναι η φιλοξενία, και δείχνω αγάπη με καλό φαγητό. Εγώ έτσι ζω την πίστη μου», λέει ο Πακιστανός ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Η προσωπική ιστορία του δικαιολογεί αυτήν τη στάση ζωής. Γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό στο Πακιστάν, όπου ηλεκτρισμός δεν υπήρχε, τα σπίτια δεν είχαν υδραυλικά και το σχολείο ήταν στο ύπαιθρο. «Όταν έφτασα στις ΗΠΑ, το 1996, είχαν στη τσέπη μου τρία δολάρια. Άρχισα να δουλεύω σ’ ένα βενζινάδικο» λέει. Ανέλαβε το εστιατόριο το 1993 – πριν λεγόταν «Mayur Kabab House» και δούλευε για δεκαετίες.

«Είμαι μουσουλμάνος Αμερικανός. Και θέλω να πιστεύω ότι, όταν δίνω στους φτωχούς και τους πεινασμένους, ο Θεός το βλέπει. Απλά και μόνο το να χαμογελάς σε κάποιον μπορεί να είναι ευλογία. Σκεφτείτε, απλά, για το τι δύναμη μπορεί να έχει το φαγητό» εξομολογείται. «Ως μουσουλμάνος Αμερικανός και μικροεπιχειρηματίας, ζω με φόβο για την Αμερική του Τραμπ. Είναι πραγματική απειλή για τη δημοκρατία μας. Αλλά η καρδιά μου είναι καθαρή. Θα συνεχίσω να πιστεύω στην καλοσύνη των ανθρώπων και θα συνεχίσω να έχω ελπίδες για την ενότητα των ανθρώπων. Ελπίζω να φτάσει το μήνυμά μου σ’ όλους τους ηγέτες του κόσμου και όχι μόνον στον Πρόεδρο Τραμπ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15