search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:45
MENU CLOSE

Θα γίνει ο «γάμος» Μπόμπολα -Σαββίδη; Να μπει στο Mega, θέλει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ

25.02.2017 15:55
«Όχι» τραπεζών στην πρόταση «Πήγασου» για κούρεμα δανείων με παραμονή Μπόμπολα - Media

 

Συνάντηση με τον Γιώργο Μπόμπολα και το γιο του Φώτη είχε ο Ιβάν Σαββίδης προχθές, στα γραφεία του Πήγασου. Οι δύο πλευρές διερευνούν το ενδεχόμενο συνεργασίας εδώ και αρκετές εβδομάδες -ακριβέστερα μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων του επιχειρηματία με τον Σταύρο Ψυχάρη (μέσω Βασίλη Μουλόπουλου) για τον ΔΟΛ.

Η οικογένεια Μπόμπολα επιδιώκει να τον εντάξει στη μετοχική σύνθεση της εκδοτικής της επιχείρησης, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς τα τραπεζικά της δάνεια ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ και οι κυκλοφορίες των εντύπων της έχουν πέσει πολύ χαμηλότερα από το όριο επιβίωσης.

Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στοχεύει στην απόκτηση σημαντικού μεριδίου του Μega. Άλλωστε, και η συζήτηση για την εξαγορά του ΔΟΛ εκεί κατέτεινε. Αν είχε προχωρήσει η υπόθεση, με λίγα παραπάνω από 20 εκατ ευρώ θα είχε πάρει το 20% των μετοχών του καναλιού (τόσο ελέγχει η πλευρά Ψυχάρη). Και, ταυτόχρονα, τους ιστορικούς τίτλους των εφημερίδων «Το Βήμα» και «ΤΑ ΝΕΑ«. Μαζί, βέβαια, με το βάρος των τραπεζικών δανείων ύψους 170 εκατ ευρώ.

Στην περίπτωση του Πήγασου το πράγμα μοιάζει πιο ελκυστικό, μιας που η οικογένεια Μπόμπολα έχει το 32% του Mega. Οι τίτλοι των εντύπων (Έθνος, Ημερησία) δεν είναι, βέβαια, του βεληνεκούς του ΔΟΛ, όμως αυτό μάλλον δεν αποθαρρύνει τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ψάχνει τρόπο να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα μεγάλο κανάλι.

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τη σφοδρή επιθυμία της κυβέρνησης να αποκτήσει «φωνή» σε ένα μεγάλο ιδιωτικό κανάλι. Οι σχέσεις της με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ είναι στενές, το ίδιο και με τον Φώτη Μπόμπολα, συνεπώς δεν αποκλείεται να προχωρήσει ο «γάμος» με δική της «κουμπαριά». Οι προϋποθέσεις υπάρχουν και οι πιστώτριες τράπεζες θα συμφωνήσουν με ό,τι διασφαλίζει τα χρήματά τους.

Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Όπως γράφουμε και στην αρχή η πλευρά Μπόμπολα θέλει να διασώσει συνολικά την εκδοτική της επιχείρηση και να είναι παρούσα στην «επόμενη μέρα» του Μega, όμως δεν είναι βέβαιο ότι τις σκέψεις αυτές συμμερίζεται πλήρως και ο Ιβάν Σαββίδης…

Πηγή: aixmi.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:40