search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:26
MENU CLOSE

Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλές πέταγμα χαρταετού

25.02.2017 16:30
Καθαρά Δευτέρα με χαρταετό αλλά μεγάλη προσοχή στα καλώδια της ΔΕΗ – Χρήσιμες οδηγίες  - Media

 

Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών συνιστά ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για την Καθαρά Δευτέρα, δίνοντας συμβουλές για το ασφαλές πέταγμά του. 

“Αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, να μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα και μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού” αναφέρει χαρακτηριστικά ο βοηθός διευθυντής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης του ΔΕΔΔΗΕ, Ιορδάνης Αμανατίδης και συνεχίζει ότι: “αν ο χαρταετός έχει πιαστεί σε ένα δέντρο ή στα καλώδια της ΔΕΗ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να απελευθερώσουμε τον χαρταετό”.

Ο ίδιος τονίζει ότι το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να επικοινωνήσουμε με τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να έρθει το συνεργείο της ΔΕΗ για να απεγκλωβίσει τον χαρταετό.

Ο κ. Αμανατίδης συμβουλεύει να μην πετάμε το χαρταετό κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και τονίζει ότι η ικανή απόσταση ασφαλείας από τα δίκτυα του ΔΕΔΗΕ είναι αυτή που είναι μεγαλύτερη από τον σπάγκο του χαρταετού που διαθέτει κάποιος.

Ο κ. Αμανατίδης επισημαίνει ότι τα μικρά παιδιά πρέπει να έχουν την υψηλή επιστασία των μεγάλων για το πέταγμα του χαρταετού και να μην είναι ποτέ μόνα τους χωρίς επιτήρηση.

Ο ίδιος συμβουλεύει ότι “για να υψωθεί ο χαρταετός πρέπει να τρέξουμε αντίθετα με τη φορά του ανέμου και ο χαρταετός να έχει τα κατάλληλα ζύγια και μεγάλη ουρά”. Αφού υψωθεί ο αετός πρέπει να εκμεταλλεύεται κάποιος τον κατάλληλο άνεμο με κάποιες κινήσεις για να πετάξει πιο ψηλά ο χαρταετός.

Πηγή: seleo.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:26