search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:58
MENU CLOSE

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ χρειάστηκε 15 λεπτά για να πεθάνει

26.02.2017 09:48
Μαλαισία: Απελαύνεται ο ύποπτος για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ - Media

Ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας κατέληξε από παράλυση που προκλήθηκε από έναν ισχυρό νευροτοξικό παράγοντα, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Μαλαισίας, την ώρα που οι αρχές δήλωσαν ότι είναι ασφαλές το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ.

Η αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι η δολοφονία στις 13 Φεβρουαρίου του Κιμ Γιονγκ-Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ-Ουν, διαπράχθηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα VX, που κατατάσσεται στα όπλα μαζικής καταστροφής.

Το πόρισμα της νεκροψίας δείχνει ότι το 45χρονο θύμα υπέκυψε από “σοβαρότατη παράλυση” και πέθανε σε “πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο υπουργός Σ. Σουμπαμανιάμ, ο οποίος υποστήριξε πως χρειάστηκαν 15-20 λεπτά για να πεθάνει ο Ναμ

Ο παράγοντας VX είναι μια πιο θανατηφόρα μορφή του αερίου σαρίν, άοσμη και εξαιρετικά τοξική. Οι νευροτοξικοί παράγοντες προκαλούν υπερβολικό ερεθισμό των αδένων και των μυών, με αποτέλεσμα να τους κουράζουν. Με τη δράση αυτή ο VX προσβάλλει τη λειτουργία της αναπνοής και μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο μέσα σε μερικά λεπτά μετά την έκθεση σε αυτόν.

Σύμφωνα με τον Σουμπραμανιάμ, τα αίτια του θανάτου είναι πλέον “περισσότερο ή λιγότερο επιβεβαιωμένα”

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:58