search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:52
MENU CLOSE

Ρωσία: Ελεύθερος ο ακτιβιστής που είχε καταδικαστεί για «βίαιη διαμαρτυρία»

26.02.2017 11:56
Ρωσία: Ελεύθερος ο ακτιβιστής που είχε καταδικαστεί για «βίαιη διαμαρτυρία» - Media

 

Η Ρωσία προχώρησε στην απελευθέρωση του ακτιβιστή που είχε διαμαρτυρηθεί κατά του Κρεμλίνου, Ιλντάρ Νταμπίν, από φυλακή στη Σιβηρία.

Πρόκειται για την απελευθέρωση του πρώτου ακτιβιστή που είχε φυλακιστεί με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας, η οποία καθιστά μερικές μορφές μη βίαιης διαμαρτυρίας, ποινικά αδικήματα σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο δικηγόρος του στο Reuters.

Η απελευθέρωση του Νταμπίν ήταν αναμενόμενη καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας ανέτρεψε την απόφαση που τον καταδίκασε, την Τετάρτη.

Ο ίδιος, είχε αρχικά καταδικαστεί το Δεκέμβριο του 2015 σε τρία χρόνια φυλάκιση, ενώ μετά από την άσκηση έφεσης, η ποινή αυτή, μειώθηκε στα 2,5 χρόνια, αναφορικά με τις ειρηνικές διαμαρτυρίες που έκανε ο Νταμπίν κατά του Κρεμλίνου. Η προηγούμενη νομοθεσία για τις διαμαρτυρίες χωρίς επίσημη άδεια από τις αρχές, προέβλεπε χρηματικό πρόστιμο.

Ωστόσο, η νομοθεσία έγινε πιο αυστηρή μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που έγιναν στη Μόσχα κι ακολούθησαν την προεδρική εκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν το 2012.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:49