search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:18
MENU CLOSE

Απίστευτο: Αεροπλάνο πραγματοποίησε διεθνή πτήση με επιβάτες στον διάδρομο

26.02.2017 11:56
Πία Κλεμπ: Η βιολόγος που έσωσε χιλιάδες πρόσφυγες στη Μεσόγειο κινδυνεύει με κάθειρξη - Media

 

Έρευνα έχει ξεκινήσει αναφορικά με τον εθνικό αερομεταφορέα του Πακιστάν, ύστερα από καταγγελία πως αεροπλάνο της PIA πραγματοποίησε διεθνή πτήση προς τη Σαουδική Αραβία μεταφέροντας 7 επιπλέον επιβάτες, όρθιους στο διάδρομο του σκάφους.

Μάλιστα, συμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα Dawn η πτήση πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου και το αεροπλάνο αν και έπρεπε να μεταφέρει 409 άτομα, μετέφερε 416, με του συγκεκριμένους επιπλέον επιβάτες να διαθέτουν… χειρόγραφο εισιτήριο.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους δήλωσε στην εφημερίδα ότι ενημερώθηκε για τους επιπλέον επιβάτες μετά την απογείωση και δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω, καθώς για να μπορέσει να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροπλάνο, θα έπρεπε να αδειάσει καύσιμα.

“Είχε αποχωρήσει και ο αξιωματούχος υπεύθυνος για τον θάλαμο των επιβατών, ο οποίος δεν είχε επισημάνει, πριν το κλείσιμο της πόρτας, ότι υπήρχαν επιπλέον άτομα. Ως εκ τούτου, μετά την απογείωση, η άμεση προσγείωση πίσω στο Καράτσι, ήταν αδύνατη”, δήλωσε

 “Να σημειωθεί ότι η άμεση προσγείωση στο Καράτσι μετά την απογείωση απαιτούσε το άδειασμα πολλών καυσίμων, κάτι που δεν ήταν προς το συμφέρον της εταιρίας” πρόσθεσε.

Τα τελευταία χρόνια η PIA αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, με χρέη, γήρανση του στόλου και μια σειρά από σκάνδαλα διαφθοράς. Οι απώλειες της φτάνουν τα 3 δισ. δολάρια ενώ το 2013 πιλότος της εταιρίας συνελήφθη στη Βρετανία καθώς επρόκειτο να πετάξει με 180 επιβάτες, όντας υπό την επήρεια αλκοόλ. Πέρσι τον Δεκέμβριο αεροπλάνο της PIA συνετρίβη στο βορειοανατολικό Πακιστάν, με νεκρούς και τους 47 επιβάτες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:17