search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:32
MENU CLOSE

Εμπρηστική επίθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο – Για εγκληματική πράξη κάνει λόγο το ΥΠΕΞ

27.02.2017 12:15
Αναβάλεται λόγω κορωνοϊού το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος - Media

 

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην οδό Σίνα.

Άγνωστοι, σύμφωνα με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο του Ινστιτούτου, το οποίο βρισκόταν στον προαύλιο χώρο.

Η φωτιά εξαπλώθηκε και σε παρακείμενο σταθμευμένο όχημα. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της πυροσβεστικής και επτά πυροσβέστες.

Περίπου μία ώρα αργότερα, άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια του Ινστιτούτου και έβαλαν φωτιά, χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό. Χάρη στη νέα επέμβαση της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά έσβησε γρήγορα.  

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

 

Η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών

Τον αποτροπιασμό της για την επίθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο εκφράζει σε ανακοίνωσή της η  ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για ανεγκέφαλη και εγκληματική πράξη.

« Η ανεγκέφαλη και εγκληματική αυτή πράξη κατά ενός ιδρύματος που είναι σύμβολο της ελληνογαλλικής φιλίας και της προσφοράς της Γαλλίας στο ελληνικό πολιτιστικό και πνευματικό γίγνεσθαι είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Αντίθετα προς το σκοπό της, η βάρβαρη και ακατανόητη αυτή ενέργεια θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη βαθιά ριζωμένη φιλία μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Γαλλίας και τη στενή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών τους», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

 

Ανακοίνωση του  Γάλλου πρέσβη

Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα και ότι οι ελληνικές αρχές ανταποκρίθηκαν αμέσως.

Απευθυνόμενος προς τους Γάλλους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα συνέστησε ηρεμία αλλά και επαγρύπνηση.

Η ανακοίνωση του Γάλλου πρέσβη έχει ως εξής:

«Απόψε η Γαλλική Σχολή Αθηνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας έγιναν θύματα εμπρησμών. Δεν θρηνήσαμε κανένα ανθρώπινο θύμα. Οι υλικές ζημιές περιορίστηκαν χάρη στην ταχεία επέμβαση της πυροσβεστικής.

Οι ελληνικές αρχές αντέδρασαν αμέσως και διέταξαν έρευνα. Η πρεσβεία είναι σε συνεχή επαφή μαζί τους.

Είμαστε βεβαίως, όπως πάντα, στη διάθεσή σας και σας καλώ με ηρεμία να δείξετε τη συνήθη επαγρύπνηση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24