search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:01
MENU CLOSE

Άρση ευρω-ασυλίας για τη Μαρίν Λεπέν – Για εμπρηστικές αναρτήσεις στο Twitter

28.02.2017 15:08
Άρση ευρω-ασυλίας για τη Μαρίν Λεπέν - Για εμπρηστικές αναρτήσεις στο Twitter - Media
 
Οι ευρωβουλευτές θα κληθούν να αποφασίσουν σήμερα εάν θα άρουν την κοινοβουλευτική ασυλία της Μαρίν Λεπέν, της ηγέτιδας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, επειδή ανάρτησε στο Twitter φωτογραφίες από τις ωμότητες που έχει διαπράξει το Ισλαμικό Κράτος.
 
Η Λεπέν, που είναι και υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας στις φετινές εκλογές, είναι υπό διερεύνηση στη Γαλλία για την ανάρτηση τριών φωτογραφιών που είχε αναρτήσει το 2015. Μεταξύ αυτών ήταν και μία που εικόνιζε τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές.
 
Ανταποκρινόμενοι σε αίτημα των γαλλικών δικαστικών αρχών, οι ευρωβουλευτές θα κληθούν να αποφασίσουν εάν οι αναρτήσεις αυτές συνάδουν με τον ρόλο της ως μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Η Λεπέν έχει καταγγείλει τη δικαστική διαδικασία σε βάρος της υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία της. Οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν να προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών έναντι των κυριότερων αντιπάλων της, του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν και του δεξιού Φρανσουά Φιγιόν.
 
Ταυτόχρονα όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι δικαστικές έρευνες σε βάρος της δεν επηρεάζουν τους πιστούς ψηφοφόρους της.
 
Προκειμένου να αρθεί η ασυλία της Λεπέν θα χρειαστεί να εγκριθεί αρχικά από την επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατόπιν από την ολομέλεια του σώματος, όπως εξήγησε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.
 
Οι ευρωβουλευτές συνήθως τάσσονται υπέρ της άρσης της ασυλίας των συναδέλφων τους, εφόσον τους ζητηθεί. Πέρσι, σε σύνολο 26 αιτημάτων που υποβλήθηκαν από δικαστικές αρχές, ήραν την ασυλία 22 ευρωβουλευτών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:00