search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:38
MENU CLOSE

Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ [ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ] του Βαγγέλη Παπαδοπούλου Με τον Κώστα Πρέκκα στο θέατρο Αυλαία

28.02.2017 15:41
Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ [ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ] του Βαγγέλη Παπαδοπούλου Με τον Κώστα Πρέκκα στο θέατρο Αυλαία - Media

Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ θα είναι ο τίτλος της νέας θεατρικής υπερπαραγωγής που έχει γράψει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος και θα παρουσιάσει ο Κώστας Πρέκκας  την επόμενη θεατρική σεζόν στην σκηνή του   θεάτρου Αυλαία στον Πειραιά!!

Η ιστορία του Πόντου, η Γενοκτονία των Ποντίων ( 1916 – 1923 ) με 353.000 νεκρούς- που αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη Γενοκτονία του αιώνα μας- και άλλες σημαντικές στιγμές που σημάδεψαν τον λαό των ηρωικών Ποντίων ξετυλίγονται μέσα από 47 ρόλους που θα ερμηνεύσουν παλιοί και νέοι καταξιωμένοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα  την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία  των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923. Η αναγνώριση αυτή, παρόλη την εβδομηκονταετή καθυστέρηση, δικαίωσε ηθικά τον ποντιακό ελληνισμό και συνέδεσε το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. Γιατί η ήττα του 1922, η “νέα τάξη πραγμάτων” που επικράτησε τότε, με την απόλυτη συνενοχή ολόκληρου του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου, περιόρισαν ουσιαστικά τα γεωγραφικά όρια του ελληνισμού. Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης με πολύ σεβασμό έχει αναλάβει και την σκηνοθεσία του έργου και όπως δηλώνει σκοπεύει να δώσει

τον καλύτερο του εαυτό !!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:38