search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:20
MENU CLOSE

Λυκούδης: Η κυβέρνηση θα υπογράψει ό,τι της ζητηθεί για να κλείσει η αξιολόγηση

28.02.2017 16:12
Λυκούδης: Η κυβέρνηση θα υπογράψει ό,τι της ζητηθεί για να κλείσει η αξιολόγηση - Media

 

Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να γίνουν σύντομα εκλογές διατύπωσε ο Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στον ρ/σ ΒΗΜΑ FM, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όλο το προηγούμενο διάστημα, όποτε υπήρχε τέτοια ερώτηση, έλεγα ότι θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα κάνει το οτιδήποτε ώστε να κλείσει την αξιολόγηση, κατά τη γνώμη μου, υπογράφοντας ό,τι της ζητηθεί. Διότι πέρα από το γεγονός ότι ελπίζει ότι στο μέλλον κάτι άλλο μπορεί να συμβεί που θα την βοηθήσει, έχω και τη γνώμη ότι αυτή η ομάδα που σήμερα κυβερνά τη χώρα, της αρέσει που την κυβερνά και θέλει να συνεχίσει».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού, αναφέρθηκε διεξοδικά στις εξελίξεις στην ευρύτερη Κεντροαριστερά και υποστήριξε πως μια συνετή πορεία της θα έπρεπε να είναι πορεία προς την ενοποίησή της και την διαμόρφωση συνθηκών για να παρέμβει στην ελληνική κοινωνία με πιο αποφασιστικό τρόπο και πιο ισχυρή παρουσία.

«Από την ώρα που δεν το κάνει, διότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τις παθογένειές της, νομίζω ότι ο ιστορικός του μέλλοντος, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση -που εύχομαι να μην συνεχιστεί και επ’ αυτού προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να αλλάξουν τα πράγματα- θα πει ότι δεν ήταν στο ύψος των αναγκών και των περιστάσεων», τόνισε και πρόσθεσε: «Αν πάνε έτσι όπως πάνε τώρα τα πράγματα, δεν θα αποφύγουμε το νέο δίπολο και δεν θα αποφύγουμε την επανάληψη ενός πολιτικού φαινομένου που χαρακτήρισε την Ελλάδα όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Δηλαδή, η λογική των δύο ισχυρών μονομάχων οι οποίοι βαδίζουν προς το μέλλον με την κλασσική λογική «φύγε εσύ να έρθω εγώ». Όσο για τη δική του στάση, είπε ότι σε αυτό το δίπολο θα είναι εκτός.

Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη ότι δεν υπήρχε συμφωνία στο πρόσωπό του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Λυκούδης σχολίασε ότι υπήρξε και σαφής πρόταση και συνεννοήσεις επί της προτάσεως. «Αλλά θα ήθελα να μείνουμε μέχρι εδώ. Βεβαίως, ο κ. Κουβέλης δίνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Ξέρετε, στην άσκηση της πολιτικής μερικές φορές τα πράγματα απλώνονται με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να χάνονται τα ίχνη της αλήθειας. Ίσως είναι μια επιλογή. Δεν ξέρω, τι να σας πω! Πάντως αυτά που σας λέω είναι έτσι όπως σας τα λέω», υπογράμμισε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:18