search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:49
MENU CLOSE

Συστράτευση στην «εθνική ανάγκη» ζητά ο πρωθυπουργός

15.12.2009 17:50
Συστράτευση στην «εθνική ανάγκη» ζητά ο πρωθυπουργός - Media

Συστράτευση σε εθνική προσπάθεια, για την ανασυγκρότηση της χώρας ζήτησε ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο Μέγαρο, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη ενός κοινωνικού διαλόγου που θα εξελιχθεί μέσα σε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα. Οπως προσδιόρισε ο Γ. Παπανδρέου μέσα σε τρεις μήνες θα πάρουμε τις αποφάσεις εκείνες που δεν ελήφθησαν για δεκαετίες ολόκληρες. Με την ομιλία του ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να σημειωθεί, έθεσε το πλαίσιο της συζήτησης  της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συστράτευση σε εθνική προσπάθεια, για την ανασυγκρότηση της χώρας ζήτησε ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο Μέγαρο, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη ενός κοινωνικού διαλόγου που θα εξελιχθεί μέσα σε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα. Οπως προσδιόρισε ο Γ. Παπανδρέου μέσα σε τρεις μήνες θα πάρουμε τις αποφάσεις εκείνες που δεν ελήφθησαν για δεκαετίες ολόκληρες. Με την ομιλία του ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να σημειωθεί, έθεσε το πλαίσιο της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί στη σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Ο πρωθυπουργός προσδιόρισε το ξεκάθαρο διακύβευμα που αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας λέγοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες και απαραίτητες αν δεν θέλουμε οι ελληνικές κυβερνήσεις να είναι οι διαχειριστές μιας πολιτικής που επιβάλλουν στη χώρα οι πιστωτές της.

 

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός περιέγραψε σε γενικές γραμμές την επιδίωξη για την δημιουργία ενός ελληνικού κράτους με διαφάνεια, αξιοκρατία, κοινωνική λογοδοσία,η ποιότητα, δημοκρατικότητα, αλληλεγγύη.

Σκιαγραφώντας τις κινήσεις του επόμενου τριμήνου ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων προανήγγειλε:

Νομοσχέδιο για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αύξηση προϋπολογισμού ΤΕΜΠΜΕ, εξόφληση μέρους χρεών Δημοσίου,απλοποίηση διαδικασιών για ΕΣΠΑ και αναπροσαρμογή του με κατεύθυνση την πράσινη ανάπτυξη,αλλαγή αναπτυξιακού νόμου για προσέγγιση παραγωγικών κεφαλαίων.

Μέσα στο τρέχον εξάμηνο θα ξεκινήσει ο διάλογος για κλειστά επαγγέλματα, και θα έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος για το ασφαλιστικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:48