search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:18
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Κανείς δεν μπορεί να επιβουλευθεί τα Δωδεκάνησα

01.03.2017 10:08
Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς αναφορά σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας – «Τυράκια» στην Άγκυρα για παύση των προκλήσεων - Media

 

Τα Δωδεκάνησα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού χώρου και κανείς δεν μπορεί να τα επιβουλευθεί τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Ολομέλεια στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. 

«Εβδομήντα χρόνια μετά την ένωση, η Ελλάδα τιμά και προασπίζεται τα νησιά της. Τα Δωδεκάνησα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού χώρου. Κανένας δεν μπορεί να τα επιβουλευθεί. Κανείς δεν επιτρέπεται να τα αμφισβητήσει» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει πράξη αυτήν την αυτονόητη πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Διπλωματικά και επιχειρησιακά, πάντα σε κλίμα ομοψυχίας και αποφασιστικότητας. Διεκδικώντας της ενεργή στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας. Ειδικά όταν το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Με έμμεσο τρόπο πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές για «ανούσιους παληκαρισμούς» και «εύκολους τυχοδιωκτισμούς». Αναφερόμενος στο τι μας μαθαίνει η ιστορία της ένωσης των Δωδεκανήσων επεσήμανε πως είναι ανάγκη «να γνωρίζουμε που βρίσκεται η Ελλάδα μέσα στη μεγάλη διεθνή σκακιέρα. Η δύναμη αυτή δεν βασίζεται στα μεγάλα λόγια. Δεν πηγάζει από ανούσιους παληκαρισμούς ή από εύκολους τυχοδιωκτισμούς. Όποτε, άλλωστε, τους επιχειρήσαμε, έφεραν την καταστροφή» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Και συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως «η δύναμη μας βασίζεται στην ικανότητά μας να καταλαβαίνουμε τον κόσμο γύρω μας. Βασίζεται στο να συνομιλούμε αξιόπιστα με τους μεγάλους παίκτες. Βασίζεται στην σκληρή και συστηματική προσπάθεια. Βασίζεται στη δυνατότητά μας να είμαστε σοβαροί, να είμαστε ρεαλιστές και, πάνω από όλα, να είμαστε αξιόπιστοι».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:17