search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:05
MENU CLOSE

Ανατροπή στην Ολλανδία: Ο Ρούτε επανέρχεται δριμύτερος και «απομακρύνει» τον ακροδεξιό Βίλντερς

01.03.2017 10:36
Ολλανδία: Σκάνδαλο «οικογενειακών επιδομάτων» συνταράσσει την κυβέρνηση Ρούτε - Media

 

Ο νυν πρωθυπουργός της Ολλανδίας, ο Μαρκ Ρούτε και το κόμμα του των Φιλελεύθερων, επανήλθε δριμύτερος στις δημοσκοπήσεις μόλις δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές της 15ης Μαρτίου.

Ο Ρούτε βρίσκεται σταθερά πίσω από τον ακροδεξιό ευρωσκεπτικιστή Γκέερτ Βίλντερς καθ’όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά «παίρνει κεφάλι» την κατάλληλη στιγμή, καταφέρνοντας να παρακινήσει τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους να τον στηρίξουν.

Οι φιλελεύθεροι του Ρούτε, όπως και όλα τα μεγάλα κόμματα πλην των ακροδεξιών του Βίλντερς, επιθυμούν την παραμονή στην Ευρώπη.

Ακόμα και σε περίπτωση ήττας των Φιλελεύθερων στις εκλογές, παραμένουν το πιο πιθανό κόμμα να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνασπισμού καθώς κανείς δεν προτίθεται να συνεργαστεί με τον Βίλντερς.

Οι εκλογές στην Ολλανδία είναι η πρώτη από τις τρεις μεγάλες μάχες της Ευρώπης κόντρα στον λαϊκισμό για το 2017, με τις δυο επόμενες να έρχονται στη Γαλλία και τη Γερμανία αντίστοιχα.

Τα βλέμματα της Ευρώπης είναι στραμμένα στο Άμστερνταμ και μια ενδεχόμενη επικράτηση του Ρούτε θα επιδείξει πως το κύμα του αντι-λαϊκισμού, το οποίο άρχισε να αχνοφαίνεται με τη νίκη του Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν στην Αυστρία, ήρθε για να μείνει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00