search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:25
MENU CLOSE

Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της ΑΕΠΙ

01.03.2017 13:35
Οριστικό τέλος για την ΑΕΠΙ - Ανακαλείται η άδειά της - Media
 
Έρευνες της οικονομικής αστυνομίας πραγματοποιούνται από το πρωί της Τετάρτης, στα γραφεία της ΑΕΠΙ. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», οι αρχές έφτασαν στο κτίριο της εταιρίας στο Μαρούσι, πραγματοποιώντας έλεγχο στα στοιχεία της.
 
Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη μετά την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχτεί τον προβλεπόμενο από τις διατάξεις του Ν.2121/1993 διαχειριστικό έλεγχο, αλλά και την προσπάθεια μεταφοράς της έδρας της, στην Κύπρο.
 
Προκειμένου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η έρευνα, οι υπάλληλοι της εταιρίας έχουν οδηγηθεί έξω από το κτίριο. Τα δέκα άτομα της οικονομικής αστυνομίας που συμμετέχουν στην έρευνα, ψάχνουν υπολογιστές και στοιχεία που μπορεί να κριθούν κρίσιμα στην πολύκροτη υπόθεση.
 
Σημειώνεται ότι ήδη τα μέλη της οικογένειας Ξανθόπουλου (ιδιοκτήτες της ΑΕΠΙ) πρόκειται να κληθούν και να παρουσιαστούν στον ανακριτή ενώ δε βρίσκονται στην εταιρία όσο διεξάγονται οι έρευνες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδα των Συντακτών», οι κατηγορίες που πλέον διερευνώνται αφορούν το ενδεχόμενο τέλεσης κακουργηματικών πράξεων από τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές της ΑΕΠΙ ΑΕ.
 
Συγκεκριμένα:
 
– Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)
 
– Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
 
– Υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση από κοινού από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας (κακούργημα)
 
– Απιστία κατ’ εξακολούθηση από κοινού (κακούργημα)
 
– Φοροδιαφυγή διά της εκδόσεως εικονικών τιμολογίων (κακούργημα)
 
– Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δράστες που ενεργούν κατ’ επάγγελμα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
 
– Παραβάσεις του Ν. 2190/1920 «Περί ανωνύμων εταιρειών» (πλημμέλημα).
 
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι το σωματείο ΜΕΤΡΟΝ που εκπροσωπεί στην ΑΕΠΙ πολλούς δημιουργούς-μέλη, πήρε αποστάσεις από την ΑΕΠΙ.
 
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της το ΜΕΤΡΟΝ υπογράμμισε ότι «στη Γενική Συνέλευση του ΜΕΤΡΟΝ στις 22/2 οι συνθέτες και στιχουργοί μέλη του σωματείου “ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ” αποφάσισαν με πλειοψηφία 36 προς 29 και 3 λευκά υπέρ της εισήγησης του Παναγιώτη Καλατζόπουλου ότι η αναγκαία συνθήκη εμπιστοσύνης προς την διοίκηση της ΑΕΠΙ έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα και δεν μπορεί να υπάρξει καμία περαιτέρω άμεση επαφή μαζί της. Οι προτάσεις και οι επιστολές της κρίνονται από το σώμα αναξιόπιστες και αφερέγγυες.
 
Ζητούμε από την Πολιτεία να προβεί αμέσως στο διορισμό επιτρόπου εξυγίανσης κατά τα πρότυπα του τραπεζικού δικαίου ο οποίος θα αναλάβει την διοίκηση της ΑΕΠΙ με σκοπό την διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της, την εξυγίανσή της και τον σταδιακό μετασχηματισμό της σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θα ελέγχεται από τους δημιουργούς – μέλη του».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21