search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:45
MENU CLOSE

Το Ποτάμι κόβει… τούρτα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1958
02-03-2017
03.03.2017 04:00
teo.jpg

 

Τρία χρόνια στην πολιτική σκηνή της χώρας έκλεισε στις 26 Φεβρουαρίου το κόμμα του Θεοδωράκη

Τρία χρόνια στην πολιτική σκηνή έκλεισε πριν από λίγες ημέρες το Ποτάμι. «Είμαι περήφανος για κάθε μέρα, για κάθε λέξη, για κάθε δράση. Και κυρίως είμαι περήφανος για όλους αυτούς που μαζί αγωνιζόμαστε για να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα». Αυτά τα λόγια έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Twitter και το Facebook με αφορμή τα γενέθλια του Ποταμιού, καθώς στις 26 Φεβρουαρίου του 2014 δόθηκε στη δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξή του. 
 
Από τότε το Ποτάμι δοκίμασε τις δυνάμεις του σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, δύο για το εθνικό κοινοβούλιο και μία για την Ευρωβουλή, στην οποία διαθέτει δύο ευρωβουλευτές, τον Γιώργο Γραμματικάκη και τον Μίλτο Κύρκο. Οι τελευταίες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου έφεραν το Ποτάμι με 11 βουλευτές στη Βουλή, όμως από τότε η δύναμή του βαίνει μειούμενη, καθώς σήμερα η Κοινοβουλευτική του Ομάδα αριθμεί έξι βουλευτές. 
 
Στη δύσκολη, είναι αλήθεια, προσπάθεια του Ποταμιού να παρουσιάσει το πολιτικό του στίγμα σε μια κοινωνία που έχει συνηθίσει στον διαχωρισμό «Αριστεράς – Δεξιάς» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου Γιάννης Μεϊμάρογλου. «Τρία χρόνια που το Ποτάμι επιμένει, παρά το βαρύ πολιτικό κόστος, ότι πρέπει “να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα”, απέναντι σε ένα αλαζονικό πολιτικό σύστημα που προτιμάει να γκρεμίσει τη χώρα για να μην αλλάξει τίποτα», σημείωσε το στέλεχος του Ποταμιού. 
 
Για την επόμενη ημέρα ο Μεϊμάρογλου «βλέπει» το Ποτάμι ως τη μαγιά ενός μεγάλου κινήματος που θα δώσει ελπίδα και υπόσταση στις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας και θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάκαμψη της χώρας και στην έξοδο από την κρίση.
 
Και αν το ενδεχόμενο να αποτελέσει το Κίνημα του Σταύρου Θεοδωράκη μια συνιστώσα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ολοένα και απομακρύνεται, οι πιθανότητες κοινής πορείας σε ένα νέο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα, μαζί με την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη, είναι πολλές. 
Τρία χρόνια μετά, λοιπόν, και απομένει να αποδειχθεί στην πράξη εάν το Ποτάμι θα «αρδεύσει» την εύφορη κοιλάδα της Κεντροαριστεράς ή ο ρους του θα αποκλίνει από την πορεία που οραματίστηκαν οι συμπλεύσαντες με τον Σταύρο Θεοδωράκη…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33