search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:12
MENU CLOSE

Το θέατρο είναι πάντα απάντηση στη θλίψη…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1958
02-03-2017
04.03.2017 04:00
Το θέατρο είναι πάντα απάντηση στη θλίψη... - Media
 
Ψάχνουμε, διερευνάμε και σας προτείνουμε ενδιαφέρουσες παραστάσεις και εκδηλώσεις στις αθηναϊκές σκηνές. Ενδιαφέρουσες παραγωγές, που μόλις άρχισαν:
«Jeronimo Space: το κυνήγι των Σούσι». Μία απίθανη κωμωδία επιστημονικής φαντασίας με τους Ζήση Ρούμπο, Γιώργο Αγγελόπουλο, Ναταλία Δήμου και Σωσώ Χατζημανώλη. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Άβατον. 
 
«Σοφία Λασκαρίδου, μία αγάπη μεγάλη». Οι 4frontal ενώνουν και πάλι δυνάμεις με τον Παντελή Δεντάκη και παρουσιάζουν επί σκηνής τον μοιραίο έρωτα δύο μεγάλων μορφών της Ελλάδας στις αρχές του αιώνα: της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου, χάρη στην οποία καταργήθηκε το άβατο για τις γυναίκες στη Σχολή Καλών Τεχνών, και του λογοτέχνη Περικλή Γιαννόπουλου, του λεγόμενου «αυτόχειρα του Σκαραμαγκά». Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή απόγευμα, στο Θέατρο 104.
 
«Το τελευταίο ψέμα» του Μιχάλη Κακογιάννη που παρουσιάζεται επί σκηνής διά χειρός Ένκε Φεζολλάρι. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο βράδυ και Κυριακή απόγευμα, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.
 
Οι «Εαρινές Συνομιλίες» άρχισαν χτες στο Θέατρο Έαρ Βικτώρια. Ο ποιητής Γιώργος Δουατζής συνομίλησε εκ βαθέων με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, εγκαινιάζοντας τη σειρά συζητήσεων με προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών για τη ζωή, το έργο, τη φιλοσοφία τους. 
 
Θα ακολουθήσουν οι συνομιλίες: Τετάρτη 8 Μαρτίου: Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, ποιήτρια, μεταφράστρια. Τετάρτη 15 Μαρτίου: Τίτος Πατρίκιος, ποιητής. Τετάρτη 29 Μαρτίου: Γιάννης Μετζικώφ, ζωγράφος, σκηνογράφος ενδυματολόγος. Τετάρτη 12 Απριλίου 
(Μεγάλη Τετάρτη): Μάριος Μπέγζος, πανεπιστημιακός, δάσκαλος Φιλοσοφίας.
 
Ένα από τα αριστουργήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας, το «Καθώς ψυχορραγώ» του Ουίλιαμ Φώκνερ, που στην Ελλάδα γνωρίσαμε από τη συναρπαστική μετάφραση του Μένη Κουμανταρέα (1970), ανεβαίνει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον Λευτέρη Βογιατζή και τον Μένη Κουμανταρέα, εσαεί πρόεδρό του. Παίζουν: Σοφία Φιλιππίδου, Κώστας Βασαρδάνης, Μιχάλης Καλιότσος, Έλενα Μεγγρέλη, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης και Μορφέας Παπουτσάκης.
 
Με ιδιαίτερη επιτυχία σημειώθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Το βασίλειο της γης» του Τένεσι Ουίλιαμς, στο Θέατρο Olvio, με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα και Κρις Ραντάνοφ. H σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Ιόλης Ανδρεάδη.
 
Είμαστε εδώ και επιμένουμε, λέμε οι άνθρωποι του θεάτρου. «Είμαστε όλοι καταδικασμένοι σε μοναχικό εγκλεισμό μέσα στο ίδιο μας το δέρμα – ισόβια;» αναρωτιέται ο Τένεσι Ουίλιαμς κι εμείς του απαντάμε διαρκώς: Όχι.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08