01/06/2020 13:01:41
27.8.2011

Έρχεται η τρόικα με ορέξεις…

Έρχεται η τρόικα με ορέξεις… - Media

Την ερχόμενη εβδομάδα φτάνουν στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας και ήδη έχουν δημιουργηθεί προστριβές, σε τρία κυρίως πεδία, δηλαδή το ενιαίο μισθολόγιο, την κατάργηση φορέων του Δημόσιου και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Πρώτον, στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, όπου το νέο οικονομικό επιτελείο άλλαξε τον προηγούμενο σχεδιασμό και διασώζει επιδόματα με τη μορφή προσωπικών διαφορών, που θα εξισωθούν σε περίοδο επταετίας, ενώ στον αρχικό σχεδιασμό προβλεπόταν τριετία.

Δεύτερον, στο σκέλος της κατάργησης και της συγχώνευσης φορέων, οι εμπειρογνώμονες της τρόικας διαπιστώνουν ότι η όλη η διαδικασία παραμένει σε επίπεδο εξαγγελιών, ενώ ακόμη και στις εξαγγελίες δεν προβλέπεται η χρήση του θεσμού της μισθωτής εφεδρείας, αλλά η μετάταξη των υπαλλήλων.

Τρίτον, προκαλεί προβληματισμό η πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγές στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην αδυναμία επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, που δεν οφείλεται αποκλειστικά στην ύφεση.

Μήνυμα προς την Αθήνα ότι, αν χρειαστεί, θα γίνουν και νέες ιδιωτικοποιήσεις αποστέλλει πάντως η Κομισιόν δια του αρμοδίου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.