search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:46
MENU CLOSE

Αποκαρδιωτικά τα νούμερα για τον Φιγιόν: 75% των Γάλλων θέλουν να αποσυρθεί από τις εκλογές

02.03.2017 08:47
Σοκ στη Γαλλία: Πενταετής φυλάκιση για τον πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν - Media

 

Η επιμονή του Φρανσουά Φιγιόν να παραμείνει ως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις επερχόμενες γαλλικές εκλογές παρά το σκάνδαλο με την αργομισθία της συζύγου του προκαλεί εύλογες απορίες.

Με την απόφαση του αυτή, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα, καταδικάζει το κόμμα του σε βέβαιη ήττα, σε μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία ήταν μάλιστα το απόλυτο φαβορί.

Τα τελευταία νούμερα των δημοσκοπήσεων καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Το 75% των Γάλλων θέλουν να τον δουν να αποσύρεται ενώ το 83% δηλώνουν βέβαιοι πως θα χάσει τις εκλογές.

Έχει μείνει πλέον πολύ πίσω τόσο από την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν όσο και από τον κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν ενώ ταυτόχρονα χάνει ακόμα και τους συμμάχους του.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών στη Γαλλία θα διεξαχθεί στο τέλος Απριλίου και όσο περνάει ο καιρός τόσο στενεύουν τα περιθώρια των Ρεπουμπλικάνων να σώσουν την κατάσταση. Έστω και αν παραιτείτο ο Φιγιόν, δεν είναι σίγουρο πως θα μπορούσε ο διάδοχος του, όποιος και αν είναι αυτός, πλέον να αναστρέψει το κακό κλίμα και να κερδίσει πίσω τους «χαμένους» ψηφοφόρους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:46